Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan hallitus haluaa säilyttää mahdollisuuden laajentaa asutusta Hälvälään

Puolustusvoimat on järjestänyt Hälvälän alueella omia harjoituksiaan. Kuva: Juha Tanhua

Hollolan kunnanhallitus käsitteli maanantaina Hollolan strategista yleiskaavaa. Hallitus teki teknisen lautakunnan esitykseen yhden muutoksen äänestyksen jälkeen.

Ensimmäisenä päätettiin Tuulia Salon (kesk.) esittämänä, että Miekkiön ja Heinlammin alueilla rakennuspaikan vähimmäiskoko on sama kuin muillakin haja-asutusalueilla Hollolassa, eli 5 000 neliömetriä. Miikka Lönnqvist (sd.) taas esitti, että Hälvälän alueelta poistetaan kaavamerkintä asumismahdollisuuksien selvittämisestä.

Lönnqvistin esitys ei kuitenkaan mennyt läpi äänestyksessä. Samaa oli vaadittu jo teknisen lautakunnan esityksessä, mutta kunnanjohtaja halusi muuttaa esitystä niin, että asumismahdollisuuksien selvittäminen säilytetään kaavassa. Merkinnän säilyttäminen ei velvoita asumisen selvittämistä, mutta mahdollistaa sen.

Strateginen kaava sallii nyt puolustusvoimien toiminnan Hälvälässä toistaiseksi ja ampumaurheiluradan kehittämisen. Hollolan tavoitteena on kuitenkin ollut pitkällä aikavälillä laajentaa asutusta Hälvälän suuntaan. Korkein hallinto-oikeus käsittelee parhaillaan meluvalitusta, joka tulee linjaamaan Hälvälän ampumaharrastustoiminnan jatkomahdollisuuksia myöhemmin.

Kunnanhallitus hyväksyi myös teknisen lautakunnan esityksen siitä, että tuulivoimala-alueet poistetaan kokonaan strategisen yleiskaavan teemakartasta.

Seuraavaksi strateginen yleiskaava menee kunnanvaltuuston käsiteltäväksi ensi maanantaina.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X