Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Suunnitteilla oleva Vesijärven rantaraitti ilahduttaa paljon liikkuvaa Milja Eräkorpea: "Sehän tarkoittaa, että saa nauttia upeista järvinäkymistä Mukkulaan asti"

Viiden kilometrin sauvakävelylenkkejä tekevä Milja Eräkorpi uskoo, että hänen lisäkseen moni muukin aktiivisesti ulkoileva hyötyy rantaraitista. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahdessa on meneillään useita isoja, kaupunkikuvaa merkittävästi muuttavia aluekehityshankkeita.

Niemen kampusalueen vahvistamiseen liittyy Polttimon ja hiivatehtaan kohdalle suunniteltava rantaraitti. Sen silta- ja pengervaihtoehtoja tutkitaan parhaillaan.

Keskustassa asuva Milja Eräkorpi sauvakävelee Vesijärven rantaa pitkin niin usein, kuin vointi antaa myöten. Eräkorpi oli liikkeellä Ruoriniemessä myös keskiviikkona tihkusateesta huolimatta.

- Tämä on parasta mahdollista liikuntaa ja itsensä huoltamista. On upeaa, kun voi ulkoilla keskellä kaupunkia järven rannalla, mutta samalla rauhassa liikenteen melulta. Maisemat tässä rannassa ovat niin upeat ja avarat, ettei kauniimpaa edes voisi olla, Eräkorpi sanoi.

Rantaraittisuunnitelma ilahdutti Eräkorpea entisestään.

- Sehän olisi hieno asia, jos sellainen saadaan. Silloin voi halutessaan tehdä vaikka kuinka pitkiä lenkkejä Jalkarannasta aina Mukkulaan saakka. Itse tosin kävelen enää viiden kilometrin mittaisia matkoja. Suunnitelma kuulostaa joka tapauksessa hyvältä.

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi