Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Radio Voima saavutti historiansa komeimmat kuuntelijaluvut

Päätoimittaja Matti Eve on iloinen Radio Voiman historian parhaasta kuuntelijaluvusta. Kuva: Leena Liukkonen

Radio Voimalla on tällä hetkellä Lahdessa ja lähialueella 35 000 kuulijaa. Se on Voiman koko yhdeksänvuotisen historian paras luku, iloitsee päätoimittaja Matti Eve.

Tuoreen Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan Radio Voiman kuuntelijaluvut kasvoivat syys-helmikuussa 25 prosenttia edelliseen puolivuotiskauteen verrattuna. Koko viime vuonna päästiin 30 prosentin kasvuun.

Matti Eve on hyvin tyytyväinen, että Radio Voiman kuulijajoukko on hyvin laaja. Siinä on edustajia joka ikäluokasta, mutta eniten 35-55-vuotiaiden joukosta.

- Voima on erityisesti nuorten aikuisten ja aikuisten suosiossa. Sekin ilahduttaa, että mies- ja naiskuuntelijoiden osuus on yhtä suuri.

Eniten on kasvanut aamun ja keskipäivän ohjelmien kuuntelu.

Lahden ja lähiympäristön radio

- Emmehän me ole valmiita vielä tämänkään jälkeen, mutta tämä antaa uskoa parina viime vuonna tekemiimme muutoksiin. Elämme voimakkaasti Lahden seudun ihmisten ihon alla - se on meidän valttimme. Teemme tätä Lahden ja lähiympäristön ihmisille, Matti Eve toteaa.

Radio Voiman ja muiden paikallisradioiden kuuntelijalukuja tilastoidaan kuuden kuukauden jaksoissa. Valtakunnallisten radioiden lukuja vertaillaan kolmen kuukauden kausissa.

Mittausten mukaan Lahden seudun kuunnelluimmat kaupalliset radiot ovat tällä hetkellä Nova, Suomipop ja Radio Voima.

Nova ohitti Suomipopin

Tuoreimmat valtakunnalliset tulokset osoittavat, että kaupallisista radioista Radio Nova kipusi ykköseksi ohittaen tuolla sijalla aiemmin olleen Radio Suomipopin.

Finnpanel oy:n tekemän Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan radiota kuunteli joulu-helmikuussa päivittäin 3,7 miljoonaa suomalaista eli 75 prosenttia yhdeksän vuotta täyttäneistä. Viikon aikana radio tavoitti keskimäärin 94 prosenttia suomalaisista. Keskimääräinen radionkuunteluaika oli 2 tuntia 55 minuuttia päivässä.

Eniten kuuntelijoita keräsi Yle Radio Suomi. Reilut 1,7 miljoonaa suomalaista kuunteli viikon aikana Radio Suomea ja sen maakuntaradioita. Kuunnelluin kaupallinen radiokanava on Nova, joka keräsi viikon aikana noin 1,2 miljoonaa kuuntelijaa.

Myös kuunteluaikoja tarkasteltaessa Radio Suomi on suosituin kanava. Alle 45-vuotiaiden keskuudessa Suomipoppia kuunneltiin ajallisesti eniten.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X