Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Rehellisen ryhmän valtuutettu pyrki puheenjohtajakokoukseen Lahdessa - ehti ottaa kahvit, kunnes joutui poistumaan

Nastolan valtuustoon syksyllä 2012 valittu Terho Anttolainen on kuulunut aiemmin perussuomalaisiin, kristillisdemokraatteihin, kokoomukseen ja itsenäisyyspuolueeseen. Nyt hän edustaa Lahden valtuustossa omaa sitoutumatonta rehellistä ryhmäänsä. Kuva: TERHO ANTTOLAINEN

Lahden kaupunginvaltuutettu Terho Anttolainen käännytettiin ulos keskiviikkona pidetystä valtuustoryhmien puheenjohtajatoimikunnan kokouksesta. Anttolainen edustaa omaa valtuustoryhmäänsä (sitoutumaton rehellinen ryhmä) kuuluttuaan aiemmin valtuustokauden aikana neljään eri puolueeseen.

Anttolainen katsoo, että hänellä on oikeus osallistua ryhmien puheenjohtajien kokouksiin. Hän toteaa Facebook-sivullaan, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja "syrjii törkeästi kansalaisläheistä valtuustoryhmääni". Anttolainen kertoo tekevänsä kohtelustaan tutkintapyynnön poliisille ja kantelun oikeuskanslerille.

"Pakko pyytää sinua poistumaan"

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt (kok.) kertoo joutuneensa pyytämään Anttolaista poistumaan kokouksesta, koska valtuustoryhmien puheenjohtajatoimikuntaan kuuluvat kaikki monijäsenisten valtuustoryhmien puheenjohtajat. Kaupunginhallitus päätti puheenjohtajatoimikunnan perustamisesta tammikuussa 2016.

Ei voi olla niin, että jokainen loikkari, joka jostakin puolueesta lähtee, on toimikunnassa yhdellä äänellä mukana. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt (kok.)

- Luin pykälän Anttolaiselle, joka käveli muina miehinä kokoukseen ja otti kahvia ja leipää. Avasin kokouksen ja sanoin, että tämä ei ole henkilökohtaista millään muotoa, mutta sinun paikkasi ei ole tässä kokouksessa. Minun on pakko pyytää sinua poistumaan.

Anttolainen vastasi toteamalla, että lain mukaan ketään ei saa syrjiä.

- Vastasin, että ei niin. Silloin kun meillä on valtuustoryhmien väliset neuvottelut, jokainen valtuustoryhmä on aina paikalla. Mutta silloin kun on toimikunnan kokous, se on toimikunnan kokous, Rostedt huomauttaa.

Rostedtin mukaan puheenjohtajatoimikunnassa paikalla ovat puolueiden tai vaaleissa valittujen valtuustoryhmien edustajat. Jos jokin puolue tai ryhmä saa vaaleissa vain yhden valtuutetun, valtuustoryhmään kuuluu hänen lisäkseen myös varavaltuutettu.

- Ei voi olla niin, että jokainen loikkari, joka jostakin puolueesta lähtee, on toimikunnassa yhdellä äänellä mukana.

Rostedt ennakoi, että vastineeksi oikeuskanslerille riittää kaupunginhallituksen pöytäkirja.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X