Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

MM-kisakirppiksellä kova tungos: "Ei ihan tällaista osattu odottaa"

Lahden Kauppakeskus Valon MM-kisoissa käytettyä tavaraa myynyt kisakirppis näkyi tiistaina kauas ulos asti. Parkkialue oli täynnä autoja ja parkkipaikat olivat kiven alla. Kirpputori oli tupaten täysi heti ovien avaamisesta lähtien.

Kisaorganisaation ohjelmapäällikkö ja kirppiksellä talkoolaisena häärinyt Marjo Leppä oli positiivisesti yllättynyt väenpaljoudesta.

- Ei ihan tällaista osattu odottaa. Tämä on mahtavaa, koska toivottiin näiden vaatteiden menevän eteenpäin hyötykäyttöön.

Leppä kertoo vaatteiden kiinnostaneen asiakkaita kaikkein eniten. Kysyntää on ollut sekä käytetyille että uusille MM-kisavaatteille.

Keskiviikoksi vaatteista on jäljellä enää miesten koon 56 ja sitä suurempia takkeja, L-koon fleece-paitoja sekä kaulahuiveja. Enemmistö kirpputorin tavaroista on jo myyty, mutta vielä löytyy ainakin kirjoja, jatkojohtoja ja ketsuppia.

Kirpputorin valikoima on ollut kirjava, koska MM-kisoissa tarvittiin kaikenlaista.

- Meillä on esimerkiksi tapahtumassa käytössä olleita termosmukeja, kirjoja ja jatkojohtoja. Muutama mikro ja kahvinkeitin tuolla oli, mutta ne kerkesivät jo mennä. Vaatepuoli on tietenkin iso tässä.

Väenpaljouden varjopuolena kirpputorin tilat olivat paikoitellen pahasti tukossa ja jonot kasvoivat erittäin suuriksi. Osa kävijöistä jätti ostosten tekemisen tungoksen takia myöhempään ajankohtaan.

Kisahistoria kiertoon

Lepän mukaan kirpputorin tavaroissa tulee kaupanpäällisiksi historian havinaa.

- Tavarat ovat olleet tapahtumassa mukana. Monet näistä on voinut bongata paikan päältä. Tuossa on esimerkiksi muutama design-valaisin, jotka tulivat Stora Ensolta. Ne olivat käytössä vip-tiloissa, Leppä taustoittaa.

Kisatarvikkeiden laittaminen kiertoon saa kiitosta kävijöiltä.

- Hyvä idea. Tässä saa mahdollisimman moneen kotiin muiston näistä isoista kisoista, tuumaa Mari Kuosa.

- On tärkeää, etteivät tavarat mene roskikseen. Kaikki maksaa. Mielestäni kaikki pitää käyttää niin, että ne menevät eteenpäin, sanoo puolestaan Maija-Liisa Kutvonen.

Lahden MM-kisoissa on alusta lähtien huomioitu kierrättämisen ja uusiokäytön mahdollisuuksia. Tavaraa on päätynyt kirpputorin lisäksi myös muualle jatkokäyttöön.

- Esimerkiksi meidän kaikki kangasmateriaalit, eli nämä, missä ovat logot ja muut, menivät Globe Hopelle. He tekevät niistä jatkojalostustuotteita, Leppä kommentoi.

Tuotot Lahti Eventsille

Kirpputorilla myydään vaatteita, joita vapaaehtoiset eivät ole lunastaneet itselleen.

- Vapaaehtoiset ovat saaneet pitää vaatteensa pantin hinnalla, eli vaatteet sai pitää verotusarvoa vastaan. Osa palautti vaatteensa, Leppä kertoo.

Pantin summa oli joko 70 tai 85 euroa riippuen asukokonaisuuden koosta.

Kirpputorin tuotot menevät kisoista vastanneelle Lahti Eventsille.

MM-kisakirppis on auki vielä keskiviikkona kello 11-17.

Hartikainen Antti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi