Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden perussuomalaiset menetti luottamuksen Kalle Aaltoseen - vielä syksyllä häntä kysyttiin paikallisyhdistyksen johtoon

Kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltonen kokosi kevään vaaleihin Pro Lahti -ehdokaslistan. Kuva: Juha Peurala

Kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltosen mukaan häntä kysyttiin Lahden perussuomalaisten paikallisyhdistyksen johtoon elo-syyskuun vaihteessa. Aaltosen halukkuutta tehtävään tiedusteli yhdistyksen väistyvä puheenjohtaja Heikki Raitanen.

- Hän sanoi minun olevan paras vaihtoehto. Ilmoitin Heikille heti, etten ole asiasta kiinnostunut. Myös useampi valtuustoryhmän jäsen kysyi minulta halukkuuttani puheenjohtajaksi, ja sanoin kaikille suoraan ei, Aaltonen toteaa.

Aaltonen kertoo, ettei osallistunut paikallisyhdistyksen hallituksen toimintaan sitten syksyn 2013.

- Olen ilmoittanut, etten koe mitään mielenkiintoa heidän hiekkalaatikkoleikkeihinsä.

Raitasen mukaan puheenjohtajavalintaan olisi tarvittu vaihtoehtoja, joita ei lopulta löytynyt.

- Minun tehtäväni edeltävänä puheenjohtajana oli saada mahdollisimman monta ihmistä hakemaan hommaan. Hölmöläisten hommaa on, jos hakijoita on vain yksi.

Raitanen arvelee, ettei Aaltonen olisi menestynyt puheenjohtajavaalissa.

- Puolueemme jäsenet eivät ole hänen ajatustensa takana siinä määrin, että hän tulisi valituksi mihinkään.

Ehdokaslistalle ilman suostumusta

Elokuussa Lahden perussuomalaiset nimesi Aaltosen kuntavaaliehdokkaaksi ilman hänen suostumustaan. Aaltonen ilmoitti ehdokkuudestaan vasta helmikuun alussa, jonka jälkeen paikallisyhdistys hylkäsi hänen ehdokkuutensa.

Raitasen mielestä paikallisyhdistys teki oikean ratkaisun. Aaltonen ei hänen mukaansa ole kyennyt politiikassa ja kaupungin asioiden hoitamisessa tarvittavaan yhteispeliin.

- Sooloilu on hyväksi tiettyyn pisteeseen saakka, mutta silloin kun pitää löytää ratkaisu, pitää olla joustoa. Jos joukkuepelissä loukataan jotakin henkilöä tai ryhmää, luottamusta ja yhteistä ratkaisua on vaikea löytää. Kun luottamus on menetetty, on vaikea jatkaa. Jokainen puolue tiesi, että Kallesta ei ole joukkuepelaajaksi.

"Näyttöä yhteistyöstä"

Aaltosen mielestä hänellä on näyttöjä yhteistyöstä niin valtuustosta, Lahti Energian hallituksesta kuin teknisestä ja ympäristölautakunnastakin.

- Raitanen koittaa taas kerran tapojensa mukaan mustamaalata minua. Hän kävi jossain vaiheessa säännöllisesti haukkumassa minua Facebook-sivuillani. Omien julkinen haukkuminen ehdottomasti kiellettyä persuissa.

Aaltonen kokosi kevään vaaleihin Pro Lahti -ehdokaslistan sen jälkeen, kun kokoomuskaan ei kelpuuttanut häntä ehdokkaakseen.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Päijät-Häme

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen