Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelaisravintola Roux valittiin mukaan ranskalaisten järjestämään ravintolatapahtumaan

Lahtelainen Ravintola Roux on valtittu mukaan Good France -tapahtumaan. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelaisravintola Roux on valittu osallistumaan Ranskan suurlähetystöjen järjestämään Good France -tapahtumaan. Tapahtuma järjestetään 21. maaliskuuta, ja siinä on mukana 2 000 ravintolaa ympäri maailmaa.

Suomesta mukana on 16 ravintolaa kahdeksalta paikkakunnalta. Ravintolat on valinnut kansainvälisistä kokeista koostuva, Alain Ducassen johtama komitea, jonka tehtävä on varmistaa tapahtuman aikana tarjottavien menuiden laatu.

Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on, että ravintolat ympäri maailmaa tarjoavat asiakkailleen yhden illan ajan menua, jossa ranskalaiset vaikutteet yhdistyvät paikalliseen ruokaan. Kukin osallistuvista ravintoloista on luonut keittiömestarinsa johdolla oman paikallisia ja ranskalaisia makuja yhdistelevän menun. Tarjolla on myös siihen sopivia ranskalaisia viinejä.

Lahtelaisen Ravintola Roux'n menu noudattelee viimevuotista listaa, kun se osallistui tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Aluksi makuhermoja herättelee amuse-bouche eli makupaloina tarjottavat snackit, alkuruokana tarjoillaan gratinoitu sipulikeitto, pääruoaksi on paistettua fasaania omena-calvadoskastikkeella haudutetun punakaalin kera, ja lopuksi nautitaan ranskalaisia juustoja sekä jälkiruoaksi crème brûlée.

Good France -tapahtumaan osallistuu Suomesta ravintola Roux'n lisäksi: Carelia, Emo, Kosmos, La Maison, Lyon, Passio, Regina ja Smyg Helsingissä, Teatteriravintola Joensuussa, Pöllöwaari Jyväskylässä, Ravintola Musta Lammas Kuopiossa, Ravintola Uleåborg 1881 Oulussa, 4vuodenaikaa ja Gastropub Tuulensuu Tampereella ja Gustav Wasa Vaasassa.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi