Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

YouTube-tähdet keikkailevat Sibeliustalossa - "Fanit ovat mielettömän innoissaan"

Tubettajat Iina-Katariina (edessä), Mansikkka, Herbalisti ja ZoneVD viihdyttivät yleisöä Karismassa viime syksynä. Perjantain keikalla on mukana huippusuosittu Lakko. Kuva: Mirja Hussain

Tubettajien eli YouTube-tähtien kiertue tulee perjantaina Sibeliustaloon Lahteen. Tapahtuman kuumimmat nimet ovat videoblogeista ja pelivideoista tutut Lakko ja Herbalisti. Mukana ovat myös Mansikkka, ZoneVD ja Iina-Katariina. Ohjelmassa on lavashow, pelaamista ja fanitapaamisia.

- Fanit ovat mielettömän innoissaan siitä, että tubettajat tulevat käymään maakunnissa keikoilla, kiertueen järjestävän Töttöröö Networkin vastaava tuottaja Sanna Rousi kertoo.

Kiertueen tähdet ovat nimenomaan YouTube-tähtiä, vaikka he ovatkin esillä myös muilla sosiaalisen median kanavilla.

- YouTubeen on vaikeinta ja työläintä tehdä sisältöä. Sinne tuotetun materiaalin taso ja ilmestymistiheys erottaa ammattilaiset harrastelijoista, Rousi sanoo.

Aikuistubettajat on nouseva ilmiö

YouTube-verkostoja on Suomessa kolme. Suomalaisen Töttöröön lisäksi videopalvelun tähtiä haalii kaksi ruotsalaista verkostoa. Kiertueen esiintyjät ovat ammattitubettajia.

- Tubettajan pitää esiintyä omana aitona itsenään. Tällä alalla ei tule menestystä muita matkimalla.

Suosituimmat videoblogien tähdet ovat parikymppisiä tai nuorempia. Rousi nostaa esiin uuden ilmiön: aikuistubettajat eli yli 30-vuotiaat videobloggaajat.

- Vähän vanhempien tubetus on nouseva ilmiö. Pitää vain löytyä hyviä tekijöitä, mutta sille alkaa olla nyt tilaa ja kysyntää.

Tapahtumassa ei ole ikärajaa. Järjestäjä toivoo, että alle 13-vuotiailla olisi mukana huoltaja tai vanhempi sisarus. Lahtelaisia nettikuuluisuuksia Arttu Lindemania ja Jaakko Parkkalia tilaisuudessa ei nähdä. Tapahtuma alkaa kello 17 ja liput maksavat 19,50 euroa.

Leo Autere
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi