Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hostelliyrittäjät kiinnostuivat Tevin talosta - helsinkiläisfirma kaavailee myös toimistohotellia

Lahden Tevin kiinteistöstä on nyt vuokrattu kaksi kolmasosaa. Jos hostelliyritys asettuu pysyvästi taloksi, on vapaana vielä kaksi kerrosta. Kuva: Tommi Berg

Lahden entinen teknisen viraston talo Vesijärvenkatu 11:ssä on muuttumassa joko hostelliksi tai toimistohotelliksi. Kolme yritystä on ollut kiinnostuneita hostellin perustamisesta virastovanhuksen uumeniin, ja yksi niistä on vuokrannut tilaa lähes sadalle vuodepaikalle hiihdon MM-kisojen ajaksi.

Tevin talon omistava kiinteistöosakeyhtiö Legorak on vuokrannut talosta tilaa helsinkiläiselle Yövy.fi oy:lle tilapäistä pop up-hostellia varten. Vuokrasopimus jatkuu maaliskuun puoleenväliin.

- Jos he (so. Yövy.fi) haluavat jatkaa, niin totta kai me jatkamme heidän kanssaan, sanoo Legorakin hallituksen puheenjohtaja Pasi Tinnilä.

Sen sijaan jos nykyisen vuokralaisen mielenkiinto hanketta kohtaan sammuu, käynnistää Legorak neuvottelut kahden muun asiasta kiinnostuneen yrityksen kanssa.

- Nyt tunnustelemme, miten toiminta pyörii, kun sesonki on parhaimmillaan, luonnehtii Tinnilä.

Saumaa tulokkaalle

Lahdessa on Pasi Tinnilän mielestä tilaa hostellibisnekselle. Hotelleja huokeammat ja niukemmin varustellut majoitusliikkeet ovat tarpeen sesonkikausina, jolloin kaupungin hotellit ovat täysiä. Lisäksi hostellit tarjoavat halvoilla hinnoillaan säästövaihtehdon yöpyjille.

Tevin huoneistoja on jo muutettu hostellikäyttöön sopiviksi kahden hengen tai neljän hengen huoneiksi. Kisavieraita odottaa 99 vuodepaikkaa.

- Tarvittaessa on kapasiteettia tuplata määrä. Olimme siihen varautuneet, mutta heräsimme markkinointiin liian myöhään, kertoo Tinnilä.

Hänen mukaansa ratkaisu hostellitoiminnan jatkumisesta tehdään maaliskuun aikana. Jos pop up-tyylin majoitus tuli Teviin jäädäkseen, aikoo vuokranantaja investoida huoneiden varustelutasoon vielä lisää.

Ei houkuttele

Yövy.fin toimitusjohtaja Khuong Le ei usko yrityksensä jäävän pyörittämään hostellia enää vuokrasopimuksen umpeuduttua. Paikallisten kilpailijoiden hinnat ovat alhaalla, ja asiakkaiden riittävyys sesonkiaikojen ulkopuolella on kyseenalaista.

Sen sijaan Le voisi harkita toimistohotellin perustamista Tevin taloon. Toimistohotellin ideana on vuokrata yrityksille valmiit huoneistot, joissa on vuokralaisten omien huoneiden lisäksi tarjolla myös yhteisiä tiloja.

Len mukaan ensin pitää selvittää, millainen kilpailutilanne ja hintataso lahtelaisissa toimistohotelleissa on ja kuinka paljon palveluille on kysyntää.

Khuong Len johtamalla Business Center Papulalla on Helsingissä kuusi toimistohotellia.

Kysyntää ollut

Lahden Tevin tilapäishostelli on vetänyt hyvin kisaviikkojen asiakkaita puoleensa.

- Esimerkiksi toisella viikolla on jo hyvin täyttä, sanoo Yövy.fin vastaanottovirkailija Satu Ursinius.

Kahden hengen huoneessa yöpymisen hinta on 199 euroa ja neljän hengen huoneessa 399 euroa. Booking.com-sivuston mukaan hinnat ovat keskimäärin kaupungin kalleimpia.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi