Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lotta Pakkanen satsasi vanhojen tansseihin 600 euroa - "Vanhempien kanssa käytiin tiettyjä neuvotteluita"

Lotta Pakkanen tanssi poikaystävänsä Lauri Anttilan kanssa. Kuva: Noora Kiiskinen

Vanhojenpäivää vietettiin lukioissa perjantaina. Monille päivä on monen sadan euron satsaus, osa lukioiden toisluokkalaisista ei tanssi ollenkaan.

Vaikka kyseessä on vain yksi päivä, se on monelle ensimmäinen iso, oma juhla. Siksi päivää varten pynttäydytään niin, että keskustelupalstoilla monet vanhemmat ovat repineet hiuksiaan kustannusten takia.

Lahtelaisessa Kannaksen lukiossa toista luokkaa käyvälle Lotta Pakkaselle tansseihin satsaaminen oli selvää jo alusta lähtien. Puvun hän osti viime elokuussa.

- Ostin puvun uutena liikkeestä, ja sen hinta oli noin 400 euroa. Toisaalta sain juuri sellaisen puvun kuin halusinkin, laadukkaan ja kauniin. Aion laittaa puvun kyllä jossain vaiheessa myyntiin, ja toivon tietysti, että se menee kaupaksi.

Pakkanen kertoo käyneensä vanhempiensa kanssa tietyn määrän neuvotteluita siitä, mitä hankintoja hänellä on lupa tehdä. Mekkokin oli alun perin tarkoitus hankkia käytettynä, mutta sopivaa ei löytynyt.

- Oli liian pitkää, väärän mallista tai muuten vain sellaisia, jotka eivät miellyttäneet silmää.

Pojat selviävät halvemmalla

Vanhat tanssivat läheisilleen koululla jo torstaina, ja Pakkanen kävi torstai-iltapäivänä kampaajalla ja meikissä. Kampaus oli sen verran pysyvää laatua, ettei se mennyt yön aikana miksikään.

- Meikkiä olen kohentanut tarpeen mukaan itse.

Rahaa kahden päivän tanssiaisrupeamaan on Pakkasen laskujen mukaan kulunut noin 600 euroa. Siihen sisältyy puvun, kampauksen ja meikin lisäksi myös rakennekynnet.

Pojat selviävät tansseista yleensä huomattavasti tyttöjä halvemmalla. Pakkasen tanssipari Lauri Anttila vuokrasi frakkipaketin, jonka hinnaksi tuli noin 200 euroa.

- Frakkipaketit olivat loppu, kun kävin etsimässä vuokrapukua, joten minun oli tarkoitus vuokrata saketti. Kävin viime viikolla vuokraamossa, ja sinne olikin palautunut juuri itselleni sopivan kokoinen frakki. Hinta ei oikeastaan kirpaise, puvun vuokra-aika on kuitenkin kolmisen viikkoa, ja tähän kuuluu kaikki paidasta kenkiin asti, Anttila kertoi.

 

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen