Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden lukioiden vanhat esiintyivät Suurhallin sijaan kauppakeskuksissa - "Aluksi olo oli pettynyt, mutta kokemus olikin aika kiva"

Vanhojen tanssit kiinnostivat kauppakeskuksen asiakkaita. Kuva: Noora Kiiskinen

Asennetta!

Sitä halusivat lahtelaisen Kannaksen lukion vanhat osoittaa omalla koreografiallaan, joka päätti lukion tämän vuoden vanhojentanssiesityksen.

Suurin muutos edellisvuosien vanhojen tansseihin oli kuitenkin tanssipaikka. Jo perinteeksi muodostuneen Suurhallissa esiintymisen sijaan Kannaksen vanhat pyörähtelivät perjantaina yleisölle kauppakeskus Karismassa.

Tiirismaan lukion vanhat puolestaan tanssivat kahdessa ryhmässä, osa kauppakeskus Triossa, osa Sykkeessä.

Pettymys unohtui nopeasti

Kun tuore Kannaksen vanha, Lotta Pakkanen, kuuli ensimmäisen kerran, ettei koulujen yhteistä tanssiaistapahtumaa järjestetä, hän oli pettynyt.

Suurhalli oli vanhojen päivän aikaan varattu MM-kisojen käyttöön.

- Tanssit ovat kuuluneet Lahdessa Suurhalliin niin kauan kuin jaksan muistaa. Parasta siinä on ollut tietty yhteisöllisyys, on nähnyt kavereita muista kouluista. Kyllä sitä on tietysti itsekin odottanut.

Kannaksen lukion toisluokkalaiset olivat pitkään siinä uskossa, ettei julkista esiintymismahdollisuutta olisi välttämättä ollenkaan.

- Kun kuulin, että kauppakeskuksessa voisi esiintyä, ajattelin aluksi, että onpa erikoinen ratkaisu. Ajatukseen ehti kuitenkin tottua, ja itse asiassa kokemus oli aika kiva, Pakkanen sanoi.

40 tuntia harjoittelua takana

Kannaksen lukion liikunnanopettaja Nelli Hagman kertoi, että noin 170 vanhan joukosta moni oli alkuun ”tosi pettynyt” siitä, ettei yhteistansseja ollut tänä vuonna mahdollista järjestää, koska Suurhallin korvaavaa tilaa ei löytynyt.

- Moni on kuitenkin tullut sanomaan, että kauppakeskuksessa esiintyminen voi olla hyväkin juttu. Jos ajattelee vaikkapa Karismaa, yläkerrasta näkee tanssijat oikein hyvin, jopa paremmin kuin Suurhallista, Hagman sanoi.

Valmistautumiseen kului tänä vuonna noin 40 tuntia tanssiharjoituksia. Lisäksi kauppakeskuksen tilat käytiin tarkistamassa.

- Tanssipaikan vaihtuminen muutti siinä mielessä harjoittelua, että kauppakeskuksen tilat ovat paljon ahtaammat kuin Suurhallissa.

Tilan hyödyntäminen aiheutti muitakin lisäjärjestelyitä. Tanssijat jaettiin kolmeen ryhmään, jotka esiintyivät kauppakeskuksen kahdella aukiolla.

Kannaksen lukion vanhat tanssivat perjantai-iltapäivänä kauppakeskus Karismassa. Samaan aikaan Tiirismaan lukion vanhat tanssivat Triossa ja Sykkeessä. Kuva: Noora Kiiskinen

"En välttämättä tanssisi itse kauppakeskuksessa"

Tanssit kiinnostivat lahtelaisia, ja Karisman molemmat kerrokset olivat täynnä yleisöä.

Toisen kerroksen tasanteella tansseja seuranneet Satu, Jari ja Emilia Suortti olivat tulleet paikalle seuraamaan perheen toisen kaksospojan tanssimista.

Emilia Suortti tanssi omat vanhojen tanssinsa kaksi vuotta sitten Suurhallissa.

- En oikein tiedä, tulisinko itse kauppakeskukseen tanssimaan. Ehkä, jos muuta paikkaa ei olisi.

Erona Suurhalliin on ainakin se, että siellä vanhojen tansseista on tehty lukiolaisten oma, juhlava tapahtuma.

- Tuntuisi hassulta tanssia ihmisille, jotka ovat ihan vieressä arkisilla ostoksilla tai ravintolassa syömässä, hän sanoi.

"Katsojatkin tuntuivat tykkäävän"

Lotta Pakkasen tanssipari, poikaystävä Lauri Anttila, oli puolen tunnin kauppakeskuksessa pyörähtelyn jälkeen tyytyväinen mies.

- Tanssit menivät ihan hyvin, eikä kauppakeskus ollut paikkana yhtään hassumpi. Katsojatkin tuntuivat ihan tykkäävän, Anttila sanoi.

 

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X