Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sitra myöntää: MM-kisojen vesikokeilu ei sujunut täysin toivotulla tavalla

Kuva: Tetra Pak

Suomen itsenäisyyden rahasto Sitra myöntää, ettei MM-kisojen kartonkisten vesipakkausten kokeilu sujunut ihan toivotulla tavalla. Tarkoituksena oli löytää vaihtoehto muovipulloille. Loppujen lopuksi tilalle löydettiin kartonkipakkaus, mutta vesi täytyy tuoda Englannista asti.

Sitra on tukenut kisajärjestäjää järjestämään kisat kiertotalouden hengessä. Sitra kertoo kirittäneensä kisaorganisaation kanssa tapahtuman yhteistyökumppaneita energia- ja ruoka-asioissa sekä ympäristöviestinnässä.

- Vesiprojektissa jäi tekemättä aikataulusyistä viimeinen varmistus, onko pakkaukselle "pullotuskonetta" Suomessa, jotta se voitaisiin täyttää kotimaisella vedellä, Sitran tiedotteessa myönnetään.

Tämän vuoksi kartonkiset vesitetrat täytetään Englannissa.

- Tapaus osoittaa, kuinka toimijoiden täytyy pelata yhteen joka vaiheessa, jotta kiertotalous ja ympäristöhyödyt toteutuvat, toteaa kiertotalouden johtava asiantuntija Nani Pajunen Sitrasta.

Sitrasta kuitenkin todetaan, että tästä ja monesta muusta kokeilusta kertyy oppia suomalaisille yleisötapahtumien järjestäjille ja yhteistyökumppaneille.

- Viime vuosien kansainvälinen keskustelu esimerkiksi olympialaisten järjestelyistä on osoittanut, että vastuullisuus nousee koko ajan tärkeämpään rooliin suurtapahtumissa. Olemme halunneet viedä vastuullisuusasiat kaikille kisajärjestelyjen osa-alueille ja löytää niille ratkaisuja. Pienetkin teot voivat olla merkityksellisiä, jos niillä onnistutaan herättämään keskustelua ja muuttamaan pysyviä toimintamalleja, toteaa kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X