Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Uusi oikeustalo on kalustusta ja muuttoa vaille valmis

Oikeudenkäynnit Lahden uudessa oikeustalossa alkavat maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Parhaillaan meneillään ovat kalusto- ja laiteasennukset.

Oikeuden muutto alkaa helmikuun puolessa välissä. Muutettavana on noin kilometrin verran arkistoja ja 150 metriä kirjoja. Henkilökunta muuttaa helmikuun lopussa. Uuteen oikeustaloon muuttaa käräjäoikeuden henkilökunnan lisäksi myös Salpausselän syyttäjänviraston Lahden toimiston väki.

Uuden oikeustalon tilat ovat selvästi aiempaa pienemmät, mutta toimivammat. Toimistotila on kihlakunnansyyttäjä Pasi Pälsin mukaan supistunut alle puoleen.

- Turvallisuus paranee selvästi. Nykyisissä tiloissa kaikki ovat suloisesti sekaisin, Pälsi sanoo.

Tilojen sijoittelussa on huomioitu oikeuden laaja asiakaskunta. Riita-, sovittelu- ja perheasioiden istuntosalit on ryhmitelty erilleen rikosasioiden istuntosaleista. Yhteensä istuntosaleja on 12.

Uusi oikeustalo sijaitsee junaradan välittömässä läheisyydessä. Oikeustalon rakennuttaneen Renorin kiinteistöpäällikön Timo Väisäsen mukaan rataliikenne on otettu suunnittelussa huomioon.

Uudessa oikeustalossa neliöitä on noin 3 800 kolmessa kerroksessa. Uusien tilojen vuokra on hieman yli miljoona euroa, mikä on yli 120 000 euroa aiempaa enemmän. Mikäli nykyinen oikeustalo olisi päätetty korjata, olisi vuokrannousu ollut vielä rajumpi, ja oikeus olisi joutunut etsimään itselleen väistötilat vuodeksi tai kahdeksi.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi