Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdelle ruusuja - kaupungin kaavoitus palkittiin hyvästä työstään

Hennalan aluetta on kaavoitettu Lahdessa uuteen käyttöön. Kuva: Mirja Hussain

Yhdyskuntasuunnittelun seura on jakanut vuosittaisen Ruusut-tunnustuksensa Lahden kaupungin yleiskaavoituksesta vastaaville henkilöille.

Lahti sai ruusuja esimerkillisestä työstään suomalaisen yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. Palkinnon myöntäjien mielestä kaupungissa on tehty tärkeää, pitkäjänteistä suunnittelu- ja kehitystyötä yleiskaavoituksen parissa. Viime vuosina työ on jatkunut niin sanotun jatkuvan yleiskaavoituksen toimintamallin kehittämisellä ja soveltamisella käytäntöön uutta luovalla tavalla. Palkitsijat toivovat, että Lahden toimintamalli innostaisi muitakin Suomen kuntia ja kaupunkeja etsimään aikaisempaa ketterämpiä kaavoituksen prosesseja.

Palkintoperusteluissa todetaan lisäksi, että Lahden yleiskaavatyössä on ansiokkaasti kehitetty tiedotuksen, vuorovaikutuksen ja vaikutusten arvioinnin menetelmiä ja toteutustapoja sekä uudistettu kaava-asiakirjojen esitystapoja keveämpään ja havainnollisempaan suuntaan. Tästä ovat hyötyneet palkitsijoiden mielestä niin kaupungin asukkaat kuin muutkin kaavoituksen osapuolet Lahdessa.

Yhdyskuntasuunnittelun seura jakaa myös Risut-tunnustuksen taholle, jonka toimintaa se ei näe yhdyskuntasuunnittelun kannalta esimerkillisenä. Risut sai tällä kertaa VR.

Ruusut-tunnustus jaettiin torstaina 26. tammikuuta Yhdyskuntasuunnittelun seuran tilaisuudessa Helsingissä. Lahden kaupungin puolesta Ruusut ottivat vastaan yleiskaavapäällikkö Johanna Palomäki ja maisema-arkkitehti Marja Silvast.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi