Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tukiasemalle pyrkineet eivät olleetkaan roistoja, vaan liettualaisia asentajia - Heinolassa yhä kaksi asemamurtoa selvittämättä

Kuvituskuva. Kuva: MARKUS HENTTONEN

Heinolassa murtauduttiin viime heinäkuussa samana päivänä kahdelle eri tukiasemalle. Kummaltakin asemalta anastettiin omaisuutta. Toisella asemalla oli lisäksi rikottu paikkoja.

Tekijöistä ei ole tietoa.

Myöhemmin syksyllä valppaat kansalaiset luulivat yhyttäneensä kolmannelle heinolalaiselle tukiasemalle pyrkiviä jo ennen kuin nämä olivat ehtineet niin sanotusti rysän päälle.

Sivullinen oli nähnyt ulkomaan kilvin varustetun auton tukiasemalle johtavalla tiellä ja parin miehen häärivän ison avainnipun kanssa puomin luona. Hän ilmoitti tutulle miehelle, joka tuli autoineen paikalle.

Miehen mukaan Liettuan kilvin varustetulla pakettiautolla liikkuneet miehet olivat pikemminkin roiston kuin asentajan näköisiä. Hän sulki tien autollaan ja kutsui poliisin paikalle.

Tapaus on sittemmin selvitetty.

- Kyse oli laitetoimittajamme alihankkijoista, jotka olivat menossa luvallisesti asemalle. Heillä oli sen verran ison kasa avaimia, että puomilla oli jouduttu vähän puljaamaan, kertoo DNA:n mobiiliverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari.

Varkaudet asemille vähentyneet

Laarin mukaan tukiasemille murtaudutaan enää harvoin, koska niillä ei ole merkittäviä määriä kuparia, joka tiettyjä piirejä kiinnostaa.

- Yleisin ulkopuolisten aiheuttama ongelma on, että nuorisojoukko tekee ilkivaltaa ja tietämättään rikkoo laitteita ja aiheuttaa palvelukatkoksen.

Tukiasemien toimintaa haittaavat myös kuluttajien hankkimat laittomat matkapuhelinverkon vahvistimet. Jarkko Laarin mukaan halvimmista laitteista aiheutuu häiriötä oikein asennettunakin.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen