Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan kunta sopi miljoonariidan - kunnan toimista tehdään selvitys

Salpakankaan koulua rakennettiin monessa eri vaiheessa. Kuva: Janne Riikonen

Hollolan kunnanhallitus hyväksyi sovinnon Salpausselän Rakentajien kanssa. Kunnalla oli yrityksen kanssa erimielisyyttä useiden miljoonien eurojen saatavista.

Lasku on peräisin Salpakankaan koulun toisen vaiheen rakennusurakasta. Alunperin suunniteltu peruskorjaus muuttui uudisrakentamiseksi, koska remontoitavaksi aiottu rakennus olikin oletettua huonommassa kunnossa. Uudet suunnitelmat tehtiin hyvin nopealla aikataululla, ja niiden yhdistäminen meneillään oleviin rakennustöihin aiheutti vaikeuksia. Kun urakka saatiin loppuun vuonna 2015 Salpausselän Rakentajat halusi periä kunnalta yhteensä 3,8 miljoonaa euroa. Kunnan mielestä lasku oli aiheeton.

- Sopimuksen lähtökohtana oli Salpausselän Rakentajien vaatimus 3,8 miljoonasta eurosta. He tulivat kuitenkin vaatimuksessaan niin paljon alaspäin, että verrattuna oikeudenkäynnin käynnistämiskuluihin sopimus oli järkevä hyväksyä, kunnanjohtaja Päivi Rahkonen sanoo.

Voitto oikeudessa olisi voinut tulla kalliimmaksi

Sopimuksen yksityiskohdat eivät ole julkisia.

- Nyt kun sovinto on tehty, siihen tyydytään ja sen kanssa tullaan toimeen.

Hollolan kunnan selvityksen mukaan oli olemassa riski siitä, että oikeudenkäyntikustannukset jäisivät korvauksia suuremmiksi vaikka kunta voittaisi riidan oikeudessa. Selvityksessä on esitetty lisäksi epäily siitä, että myös kunta on tehnyt virheitä rakennusprosessin aikana.

- Kunnan toimista tehdään oma erillinen selvitys. Asia tutkitaan yksityiskohtaisesti, ja sitten vasta saadaan tulokset, millaisia virheitä on tehty, Rahkonen sanoo.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X