Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hennalan vastaanottokeskuksessa jatkuvasti muutoksia - toiminta jatkunee ensi vuoden loppuun

Kuva: Mirja Hussain

Lahden Hennalan vastaanottokeskuksen asukasmäärä on vaihdellut paljon, koska sinne on siirretty jonkin verran turvapaikanhakijoita marraskuun lopussa suljetuista Lahden Tapanilan ja Kärkölän keskuksista. Samoin sinne on siirretty tulijoita muualta ympäri Suomen.

Samalla Hennalan paikkamäärää supistettiin Maahanmuuttoviraston päätöksen mukaisesta 50:llä marraskuun loppuun mennessä.

Tällä hetkellä Hennalassa on 300 paikkaa. Keskiviikkona Migri julkisti uudet supistuspäätöksensä, jotka merkitsevät 50 lisäpaikan vähentämistä Hennalasta ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Keskuksen apulaisjohtaja Suvi Komu toteaa, ettei tuo lisävähennys ole sinänsä kovin suuri. Toisaalta kuitenkin edessä on vielä Hennalan alaisuudessa toimivan Nastolan keskuksen sulkeminen maaliskuun loppuun mennessä. Siellä on noin 150 turvapaikanhakijaa.

Tähän mennessä noin 50 Hennalan asukasta on saanut myönteisen turvapaikkapäätöksen. Nastolaan myönteisiä päätöksiä on tullut runsaat 40.

Suvi Komun mukaan tilanne elää koko ajan.

- Mutta me jatkamme työtä tässä hetkessä.

Hän uskoo, että alkuvuonna neuvotellaan vielä siitä, millaisia suunnitelmia uudella omistajalla on Hennalan tilojen käytöstä.

Kiinteistösijoitusyhtiö Royal House oy osti joulukuun alussa Hennalan varuskunta-alueen viimeiset suuret kiinteistöt Senaattikiinteistöiltä.

Alunperin sovittiin, että vastaanottokeskus saa jatkaa tiloissa ensi vuoden loppuun asti. Uusi omistaja on kommentoinut vastaanottokeskuksen tulevaisuutta Maahanmuuttoviraston asiaksi.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi