Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Jokimaalla entistä vähemmän löytökoiria, kissojenkin määrä vähentynyt

Kuva: Armi Salonen

Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen Jokimaan löytöeläintaloon on otettu tänä vuonna joulukuun alkuun mennessä talteen noin 450 kissaa, mikä on noin 80 vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Keskimäärin kissoja on tullut taloon vuosittain 500-550. Pahimpana vuonna luku oli 750, muistelee yhdistyksen jäsen ja vapaaehtoistyöntekijä Pirjo Riihelä.

Yhdistys alkoi huolehtia löytökissoista vuonna 1990. Taloon on tuotu tai sinne on haettu toimintavuosina yhteensä noin 11 000 kissaa.

Koiria ja muita pieneläimiä on otettu Lahden Jokimaalle 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Löytökoiria on tullut taloon vuosittain noin 250, mutta tänä vuonna luku on tähän mennessä ollut 191. Kaneja ja muita pieneläimiä on otettu talteen vuosittain kolmisenkymmentä. Tämän vuoden luku on toistaiseksi 24.

Kaiken kaikkiaan löytökoiria on käynyt talossa vuosien mittaan runsaat 3 500 ja muita pieneläimiä noin 400.

Lain mukaan löytöeläintaloon tuodun eläimen voi lopettaa, jos sen omistajaa ei löydy 15 päivään. Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys ei kuitenkaan lopeta kissojakaan, vaan omistajatta jääneet leikataan, madotetaan, rokotetaan ja sirutetaan, minkä jälkeen niille etsitään uusi koti. Jos omistajia ei löydy, yhdistyksen jäsenet vievät lemmikin itse uuteen kotiin sadan kilometrin säteelle Lahdesta.

Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys on tehnyt kissojen, koirien ja muiden pieneläinten talteenottosopimuksen Lahden, Nastolan, Orimattilan, Heinolan, Sysmän, Padasjoen ja Hollolan kanssa. Lisäksi Asikkalan kanssa on sopimus koirien ja pieneläinten talteenotosta - mutta ei kissojen.

Luonnosta löydetyt loukkaantuneet eläimet toimitetaan luonnonvaraisten eläinten hoitajalle.

Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi