Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Aurinkolinna kampanjoi, silti historiallinen museo keräsi eniten mainintoja kaupungin kaunein rakennus -kyselyssä

ESS:n lukijat saivat ehdottaa viime viikolla Lahden kauneinta rakennusta. Eniten mainintoja kyselyssä keräsi Lahden historiallinen museo. Tasan 300 ehdotuksen joukosta historiallinen museo keräsi 54 mainintaa.

- Kyllähän me olemme aina tienneet, että tämä on kaupungin kaunein rakennus, historiallisen museon asiakaspalvelijat Harri Karttunen ja Tapani Kilpiö kehaisevat omaa työpaikkaansa.

Myös museonjohtaja Timo Simanainen myöntää, että rakennus on kaunis.

- Sen helakka, vaaleanpunainen väri tuo rakennukseen herkkyyttä ja kutsuu lähestymään sitä. Järveltä katsottuna rakennus ottaa hyvin oman paikkansa ja täyttää tyhjän aukon massiivisen lyseon ja yhteiskoulun ja korkeiden kerrostalojen vieressä. Rakennus on ilo kaikkien silmälle.

Rakennus on ilo kaikkien silmälle. Museonjohtaja Timo Simanainen

Karttunen ja Kilpiö kertovat, että toisinaan ovesta sisään astuu asiakkaita, jotka ihastelevat taloa, mutta eivät tiedä, että talo on historiallinen museo.

- Joka viikko käy myös niitä asiakkaita, jotka kertovat, kuinka ovat käyneet aikoinaan tässä rakennuksessa koulua. Sitten saatetaan yhdessä asiakkaan kanssa etsiä vanhan luokkahuoneen sijaintia, Kilpiö tarinoi.

Aurinkolinna otti kirin lopussa

Toiseksi eniten ehdotuksia kaupungin kauneimmaksi rakennukseksi sai Lahden Nastolassa sijaitseva Aurinkolinna. Sitä alettiin äänestää loppuviikosta oikeinpa urakalla, kun se julkaisi omilla Facebook-sivuillaan kyselyn linkin ja kehotuksen, että ihmiset ehdottaisivat sitä kaupungin kauneimmaksi rakennukseksi.

Aurinkolinnaa ehdotti lopulta 48 henkilöä eli se kiri aivan historiallinen museon kintereille. Aurinkolinna on entisenä tuberkuloosiparantolana tunnettu asuinkäyttöön restauroitu jugendrakennus.

Lahden yhteiskoulun vanha osa, museo, keräsi kolmanneksi eniten mainintoja (18). Neljänneksi eniten ehdotettiin Sibeliustaloa (14).

Lahden kaupungintalo ja ESS:n vanha toimitalo Hämeenkadulla saivat molemmat 7 mainintaa.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi