Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Uuteen vedenpullottamoon luvataan kymmeniä työpaikkoja - "Hienoa, että vientitoiminta käynnistyy Lahdessa"

Kirkasta kuin mikä. Lahdessa voi juoda hanavettä, toisin kuin monissa muissa paikoissa maailmalla. Sijoittajaryhmä haluaa nyt tehdä lahtelaisesta vedestä kansainvälisen merkkituotteen. Kuva: Mirja Hussain

Uusi vedenpullottamo suunnitellaan toteutettavaksi joko yhdessä tai kahdessa vaiheessa. Jos investointi toteutetaan kahdessa vaiheessa, ensimmäisen vaiheen kustannukset olisivat 8-10 miljoonaa euroa. Työllistävä vaikutus rakennusaikana olisi yli 70 henkilötyövuotta, ja uusia työpaikkoja syntyisi 30-40.

Jos investointi toteutetaan kerralla, kustannukset olisivat runsaat 20 miljoonaa euroa. Tällöin työllistävä vaikutus rakennusaikana olisi yli 150 henkilötyövuotta, ja uusia työpaikkoja syntyisi 70. Lisäksi suurin osa tehtaan osto- ja alihankintapalveluista hankittaisiin Lahden alueelta.

Lahden kaupungin tekninen lautakunta käsittelee tontin myyntiä sijoittajalle kokouksessaan 13. joulukuuta.

Lahti Aqua tavoittelee kasvua

Tehtaan rakentava urakoitsija on valittu, ja alustavat suunnitelmat on tehty. Lopullinen suunnittelutyö käynnistetään heti kun maakauppa on saanut lainvoiman.

- Puhdas vesi on Suomelle merkittävä vientipotentiaali, mutta toistaiseksi sitä ei ole laajemmin kaupallistettu kansainvälisille markkinoille. On hienoa, että vientitoiminta on käynnistymässä juuri Lahdessa, jonka alueella sijaitsevat niin määrältään kuin laadultaan Suomen merkittävimmät pohjavesiesiintymät, kuvailee Lahti Aquan toimitusjohtaja Martti Lipponen.

- Lahti Aquan tavoitteena on kasvu. Tämän sopimuksen tuoma myynninkasvu paikkaa jo useamman vuoden jatkunutta asukkaiden vedenkulutuksen laskua. Maamme vesiliiketoiminnan kannalta hanke on merkittävä päänavaus kansainväliseen kauppaan.

"Tällaista tuotetta ei markkinoilla vielä ole"

Sijoittaja Alain Mierczuk hehkuttaa Suomen puhdasta luontoa:

- Lähtökohtana on Suomen puhdas luonto, ja sen kautta syntyvä luonnon pohjavesi, jolle uskomme olevan kysyntää kilpailuilla vesimarkkinoilla. Tällaista tuotetta ei vielä markkinoilla ole.

Hankkeessa Lahti Aqua toimittaisi veden pullottamoon Kärpäsen pohjavedenottamolta. Sen maksimituotto on tuhat kuutiota vuorokaudessa. Lahti Aquan pohjavedenottoluvat ovat yhteensä noin 55 000 kuutiota vuorokaudessa ja keskimääräinen käyttö vajaat puolet siitä.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi