Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nämä jouluvalot ovat liian kirkkaat Lahdelle - Mariankadun uudet valot uusitaan saman tien

Alkuperäisen suunnitelman mukaan ledvaloketjuilla puihin piirretään oksien muodot ja runko, johon ketjua kierretään spiraaliksi. Yksi ledvaloketju on 4,5 metrin musta kaapeli, jossa on 90 valopistettä. Kuva: Lukijan kuva

Lahden Mariankadulle asennettava jouluvalaistus uusitaan jo ennen käyttöön ottoaan. Puihin tuleva led-valoketju vaihdetaan lämpimämmän väriseksi ja valoteholtaan hillitymmäksi.

Samalla asennussuunnitelmaa muutetaan niin, että valoketjut asennetaan vain puiden latvuksiin, eikä puunrunkojen ympärille.

- Katselmuksessa todettiin, että kokeiltu kirkkaanvalkoinen värisävy ja puunrunkojen ympärille kierretyn valoketjun valon määrä poikkeavat liikaa kadun päissä olevien Ristinkirkon ja kaupungintalon lämpimästä ja pehmeästä valaistuksesta, kertoo kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen.

Mariankadun akseli on valtakunnallisesti arvokas katutila, jota tarkastellaan kokonaisuutena.

Mariankadun akselin puissa olevat valot ovat niin vanhat, että ne on päätetty uusia vaiheittain Mariankadun eteläosasta alkaen.

Uutta valaistusta on asennettu Aleksanterinkadun ja Hämeenkadun väliselle osalle eri malleilla. Länsireunalla valoketju on kierretty puiden ympärille ja itäreunalla valoketju on sijoitettu harsomaisesti puiden latvukseen.

Lämpimän valon led-valoketjuja päästään asentamaan vasta joulukuussa ja työn luvataan valmistuvan 20. joulukuuta mennessä. Siihen asti torin ja Vuorikadun välissä palaa sekä jo asennettuja kirkkaita valoja että vanhoja hehkulamppuvalosarjoja.

Ristinkirkon puoleisten puiden valaistus uusitaan myöhemmin.

Juttua editoitu 15.11. kello 17.33. Korjattu tieto, että uusien valojen asennus valmistuu 20. joulukuuta, eikä marraskuuta.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen