Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden torikuusen etsintä alkoi jo kesällä - tässä se on

Lahden torin kuusi tulee torille alkuviikosta. Kuva: Timo Arasola

Lahden joulunavausta vietetään ensi viikon lauantaina 19. päivä marraskuuta. Joulukuusi torille saadaan ensi viikon alussa. Tänä vuonna kuusi kaadetaan Launeen polkupyörähuollon vierestä.

- Ihan mistä tahansa ei kuusta voi Lahden torilla hakea, reitillä ei saa olla esimerkiksi alikulkusiltoja tai sähköjohtoja, tori-isäntä Timo Arasola kertoo.

Arasola sanoo, että ei ole laskenut tunteja tai ajettuja kilometrejä etsiessään torille kuusta. Hän kertoo kiertäneensä kuusenmetsästysreissuilla esimerkiksi Liipolassa, Renkomäessä, Kiveriössä ja Hennalassa. Myös Orimattilasta ja Mäntsälästä tuli tarjouksia, mutta Arasolan mielestä Lahden torille kelpaa vain Lahdessa kasvanut kuusi.

- Juhannuksesta asti olen kuusta hakenut ja ehdotuksia saanut ihmisiltä 15-20. Syksystä eteenpäin kiihtyvällä tahdilla, kun juhannuksen aikaan oli vaikeaa saada ihmisiä innostumaan joulukuusen miettimisestä. Mieluusti olisimme kaupungin kanssa kuusen ottaneet Nastolasta, mutta sieltä ei ainakaan tänä vuonna kuusta löytynyt.

Ihan mistä tahansa ei kuusta voi Lahden torilla hakea, reitillä ei saa olla esimerkiksi alikulkusiltoja tai sähköjohtoja. Tori-isäntä Timo Arasola

Viime vuonna torin joulukuusi haettiin Kytölästä.

- Tuli laitettua vuotta liian aikaisin se torille, se olisi ollut komea 100-vuotisjuhlavuoden kuusi. On tämäkin kuusi oikein hieno yksilö, Arasola sanoo.

Nastolan joulunavausta vietetään viikko Lahden jälkeen, 26. marraskuuta. Nastolan torille tulee nastolalainen kuusi, sillä Arasolan mukaan tehtävä on helpompi kuin Lahden torikuusi. Nastolaan tulee noin kymmenmetrinen kuusi, Lahden torin kuusella on mittaa parikymmentä metriä.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi