Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Perutaan kiinteistöveron korotus, eikä siinä vielä kaikki - "Sivistystoimella tarve puolen miljoonan lisämäärärahalle"

Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Lasse Koskinen (ps.) uskoo, että kiinteistöveron korotusta vastaava 5 miljoonan euron summa löytyy budjetin sisältä.

Tasapainoisen budjetin laatiminen ensi vuodelle näyttää käyvän Lahdessa entistä vaikeammaksi. Porvaripuolueet haluavat kokoomuksen johdolla perua kaavaillun kiinteistöveron korotuksen, mikä jättäisi talousarvioon 5,1 miljoonan euron suuruisen aukon.

Kokoomusryhmä ei pidä mahdollisena, että säästöjä etsittäisiin sivistyspalveluista. Päin vastoin sivistystoimialalla olisi kokoomuksen mielestä tarvetta lisärahalle, jolle on kannatusta myös perussuomalaisten ryhmässä.

- Sivistystoimialalla on tarve 500 000 euron lisämäärärahalle perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen. Valtuustoryhmien keskinäisessä neuvottelussa OAJ:n edustajat olivat kertomassa näkemyksensä, jotka tukevat vahvasti lisämäärärahan myöntämistä, kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Lasse Koskinen (ps.) toteaa.

"Viikko aikaa tehdä esitys"

Kaupunginjohtajan budjettiesitys on lähtökohdiltaan yli miljoonan euroa alijäämäinen. Kiinteistöveron korotuksesta luopuminen ja sivistystoimialan menojen lisääminen toisivat 5,6 miljoonaa euroa lisää kurottavaa.

Koskisen mukaan porvariryhmittymät ovat valmiina esittämään tarvittavat menovähennykset ja tulojen lisäykset, jos viranhaltijoilta ei sellaisia irtoa.

- Viranhaltijoille annettiin viikko aikaa tehdä oma esitys. Meillä on luettelo tulojen lisäyksestä ja menojen vähennyksestä. Sitä emme halua tässä vaiheessa julkistaa, jotta viranhaltijoille annetaan etukäteisasema asiaan. Jos säästöjä ei löydy, sitten meillä on ilmoittaa omat lukemamme.

Koskisen mukaan kyse olisi säästöistä, ei lisävelan ottamisesta.

- Meillä on vahva usko, että kiinteistöveron korotusta vastaava summa löytyy budjetin sisältä. Katsotaan miten sivistystoimialan 500 000 euroa katetaan, jos siitä löytyy riittävä yksimielisyys.

Kaupunginhallitus käsittelee budjettia ensi viikolla. Valtuusto päättää veroista maanantaina 7. marraskuuta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi