Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kokoomusryhmä vastustaa kiinteistöveron korotusta - vaatii merkittäviä uusia avauksia talouden tasapainottamiseksi

Lahti on kaavaillut noin 5 miljoonan euron korotusta kiinteistöveroon. Kuva: Pirjo Kamppila

Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä ei hyväksy kaupunginjohtajan talousarvioesityksessä esitettyä kiinteistöveron korotusta. Esityksen mukaan korotus toisi kaupungille noin 5 miljoonan euron lisätulot ensi vuonna.

Kokoomusryhmä huomauttaa, että kyseessä olisi jo kolmas verojen korotus Lahdessa kuluvalla valtuustokaudella. Ryhmä vastusta korotusta, koska se alentaisi ostovoimaa.

- Sen lisäksi kiinteistöveroprosentin korotus vaikuttaa kaikkiin, niin yrittäjiin kuin pienituloisimpiin kaupunkilaisiin asumiskulujen noustessa, ryhmä toteaa kannanotossaan.

Kokoomusryhmä edellyttää, että talousarviossa oleva alijäämä korjataan rakenteellisilla uudistuksilla ja radikaalilla kaupunkiorganisaation virtaviivaistamisella. Ryhmä vaatii merkittäviä uusia avauksia talouden tasapainottamiseksi.

Valtuustoryhmä ehdottaa myös varhaiskasvatuksen ja kouluverkon tilaratkaisujen miettimistä uudelleen.

- Tässä yhteydessä on otettava huomioon myös alueen yksityisen päivähoidon ja esiopetuksen mahdollisuuksien turvaaminen ja määrätietoinen edistäminen.

Lahden kaupunginhallitus käsittelee talousarviota 7.-9. marraskuuta. Valtuuston talousarviokokous pidetään 28. marraskuuta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi