Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahe pelaa: lahtelaisoppilaat tekivät menevän räppibiisin yhdessä Pelicansin, FC Lahden ja Lahti Basketballin pelaajien kanssa - kuuntele ja katso video!

Lahden Launeen alakoulun opettaja Emmi Mustonen luki ESS:n verkkosivuilta viime viikolla juttua, jossa käsiteltiin aihetta, onko oikein sanoa lahelainen vai lahtelainen. Aiheen innoittamana Mustonen otti yhteyttä toimitukseen ja halusi kertoa oppilaiden viime kevään projektista, räppibiisistä ja sen videosta, joka kulkee nimellä Lahe pelaa.

Mustosen mukaan oppilaat tykkäävät pelata pihapelejä välitunneilla ja joskus kokoontuvat iltaisinkin koulun pihalle pelailemaan. Siitä syntyi idea biisiin, joka kannustaisi muitakin ihmisiä pihapelien pariin. Räppibiisistä tehtiin myös video, joka löytyy Youtubesta.

Välissä piti tietenkin myös poseerata pelaajien kanssa. Kuva: Peter Laine

Mukana biisin ja videon teossa oli kymmeniä ihmisiä. Oppilaita oli paitsi Launeen myös Länsiharjun ja Renkomäen kouluista sekä Lahden ruotsinkielisestä koulusta. Lisäksi mukana oli Pelicansin, FC Lahden ja Lahti Basketballin pelaajia. Saapa osansa biisissä myös tuhansia kaupunkilaisia liikuttava Lahden Kortteliliiga ja sen tärkeä puuhamies Jake Ropponen. Videota on kuvattu muun muassa Lahden lukuisien eri lajien pyhätössä Kisapuistossa.

Biisin teko oli pitkä projekti aina sanoituksesta, sävellyksestä, koreografioista ja käsikirjoituksesta videon kuvaamiseen. Apuna käytettiin ammattilaisia. Kun biisi oli valmis, tarvittiin sille vielä nimi.

Lahe pelaa -biisi ja video haluavat kannustaa kaikenikäisiä pelaamaan pihapelejä. Kuva: Peter Laine

- Halusimme, että se liittyy pelaamiseen, mutta paikallisuus saisi myös olla mukana. Biisin teossa avusti Janne Jokela ja hän keksi lopullisen nimen. Nimi on vähän niin kuin väärin kirjoitettu "Lähe pelaa" -kutsu, johon on saatu mukaan ajankohtainen Lahe-sana. Nimeksi tuli siis Lahe pelaa, Mustonen kertoo.

Hänen mukaansa projekti oli oppilaille tärkeä myös verkostoitumisen näkökulmasta, haettiinhan mukaan yhteistyökumppanien lisäksi myös sponsoreita.

Ja nyt hymyä! Kamera kuvaa. Kuva: Peter Laine

- Oppilaat pääsivät tekemään kaikenlaista kivaa eri-ikäisten ihmisten kanssa ja huomasivat, että yhteistyössä on voimaa. Projektin luoma innostunut ilmapiiri on tarttunut myös muuhun luokkatyöskentelyyn ja tuntuu, että räpin parissa tehty työ on ollut monella tapaa palkitsevaa sekä opettajille että oppilaille.

Oppilaat ovat esittäneet biisiä useissa eri tapahtumissa.

Hyvän mielen projektiin osallistui kymmeniä ihmisiä. Kuva: Peter Laine

Kuvat ovat Peter Laineen ottamia.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi