Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Madventuresin Rikukin osaa pelätä, mutta neuvoo silti menemään rohkeasti kohti elämyksiä

- Syökää rohkeasti outojakin ruokia, vaikka vieraus pelottaisikin, rohkaisi Madventuresin Riku Rantala Viihdy vapaalla -messujen yleisöä Lahdessa. Kuva: Sami Kuusivirta

Nyt Lahdessakin tiedetään, milloin Riku Rantala Madventures-kaksikosta on tosissaan pelännyt ja ollut varma, ettei selviä hengissä tempauksestaan. Kaikkein pelottavinta hänestä on ollut hyppy köysien varassa alas pietarilaisesta pilvenpiirtäjästä 86 metrin korkeudelta.

Kaikki päättyi kuitenkin onnellisesti ja videolta kuultiin, kun Rantala vapautuneesti huusi: "Vauu, minä tein sen".

- Vieläkin alkaa adrenaalia erittyä vereen, ja sydän jyskyttää, kun muistan hyppyni, tunnusti Riku Rantala Viihdy vapaalla -messujen yleisölle sunnuntaina.

Aivan samanlaisesta yltiöpäisestä rohkeudesta ei kuitenkaan ollut kyse hänen Rohkeudella kohti elämyksiä - uskalla rikkoa rajasi -esityksessään. Sen johtoajatuksena oli rohkaista kuulijoita voittamaan omat ennakkoluulonsa ja astumaan rohkeasti oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

Ennakkotietojen mukaan myös toisen Madventures-sankarin, Tunnan eli Tuomas Milonoffin piti olla mukana messuilla, mutta yhteensattumien vuoksi häntä nähtiin ja kuultiin vain videoklipeissä.

Messuyleisön muistia virkistettiin lyhyillä pätkillä Papua-Uuden-Guinean viidakoista, missä nähtiin Madventures-seikkailijat jäljittämässä ihmissyöjiä, ihmisverellä herkutelleiden iilimatojen syömistä ja ihmeteltiin Tokion ihmistarjotinta, jonka päältä syötiin sushia.

Yleisö sai ohjeita rajojen rikkomiseen

Yleistäminen on Madventures-oppien mukaan aina pahasta.

- Älä yleistä, älä luule - kysy, neuvoi Riku Rantala.

Puhumaan uskaltautuminen oli hänen toinen ohjeensa. Suomalaisten kannattaisi Rantalan mielestä nykyistä enemmän opetella vieraita kieliä, englannin ohella vaikka hindiä, kiinaa, arabiaa ja portugalia.

Kolmanneksi Rantala kehotti syömään paikallista ruokaa, koska se opettaa samalla uutta ajattelua. Pelko vieraita asioita, kuten outoja ruokia kohtaan perustuu tiedon puutteeseen.

Varmemmaksi vakuudeksi hän näytti videon, jolla Tunna Milonoff söi Rantalan verta imeneitä iilimatoja ja oksensi syömänsä saman tien.

Se joka luovii, menestyy, oli Rantalan neljäs väittämä. Hän sanoi uskovansa, että suomalaiset osaavatkin luovia maailman merillä ja vieraissa kulttuureissa.

- Ainoa varma asia tulevaisuudessa on muutos, ja vain sopeutujat selviävät muutoksesta, kiteytti Riku Rantala.

Uudet seikkailut saavat nyt odottaa

Madventures-seikkailut ovat toistaiseksi tauolla, mutta tulevaisuus on avoin.

- Olemme kummatkin perheellisiä eikä nyt ole oikea aika huimiin seikkailuihin. Voisi vaikka käydä niin, että lukot olisi vaihdettu, kun tulisimme maailmalta kotiin, Riku Rantala huvitti yleisöä.

Ikimuistoisinta matkakohdetta hän ei osannut mainita, koska kokemuksia ei voi panna järjestykseen. Papua-Uuden-Guinean ja etenkin Länsi-Papuan hän kuitenkin tunnusti tehneen suuren vaikutuksen.

Hän sanoi muistavansa edelleen hyvin myös ensimmäisen Madventures-kohteen eli Nepalin. Siitä tuli vuoden 2015 maanjäristyksen jälkeen kaksikolle myös avustuskohde.

- Toisaalta ei ole myöskään sellaista maata, johon en enää koskaan haluaisi mennä, Rantala vakuutti.

Yleisö tivasi häneltä myös kannanottoa Suomessakin paljon puhuttaneeseen rasismiin.

- Ihminen on rasistinen ja rasismia on kaikkialla. Sen taustalla on pelko vierasta ja outoa kohtaan, Riku Rantala sanoi.

Pelon voittamiseen käyvät samat keinot, jotka ovat muutenkin apuna tutustumisessa vieraisiin kulttuureihin.

Hanna Leppänen
hanna.leppanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi