Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Milla Bruneaun mielestä päättäjät ja virkakoneisto ovat äärirajoilla

Milla Bruneau (kok.) arvelee, että kaupunkilaisilla ei välttämättä ole käsitystä siitä, mitä luottamustyöt kaupungissa ovat. Kuva: Mirja Hussain

Yhden päätoimisen ja viiden puolipäivätoimisen puheenjohtajan malli on selkeyttänyt ja helpottanut Lahden päätöksentekoa, katsoo kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsenen Milla Bruneau.

- Esimerkiksi äänestämiset ovat vähentyneet lautakunnissa ja asiat etenevät sutjakkaammin. Kuntalaiset ovat löytäneet väylän, jonka kautta he pääsevät puhumaan luottamushenkilöiden kanssa asioista. Kuntalaisten kanssa käytävä keskustelu on selkeästi lisääntynyt, hän toteaa.

Ihmisiä täytyy tukea työssään"

Palkatut puheenjohtajat kertoivat maanantaina kaupunginhallitukselle, miltä ensimmäinen vuosipuolisko on heidän mielestään tuntunut ja näyttänyt.

Äänestämiset ovat vähentyneet ja asiat etenevät sutjakkaammin. Milla Bruneau

Bruneau kertoo saaneensa puheenjohtajien raporteista kuvan, että heidän aikansa ei tunnu riittävän.

- Kun on lähdetty tähän malliin, ihmisiä täytyy tukea heidän työssään.

Bruneau sanoo olevansa harmissaan siitä, että kaupunkilaisilla ei välttämättä ole käsitystä siitä, mitä luottamustyöt kaupungissa ovat.

- Eri poliitikoilta tulevat ristiriitaiset viestit eivät helpota käsityksen muodostamista.

Bruneau korostaa, että esillä on historiallisen suuria asioita.

- Sekä virkakoneisto että luottamushenkilöt ovat ihan äärirajoilla sen kanssa, että järjestelmä ylipäätään toimii.

"Puheenjohtajat tuoneet punaista lankaa"

Kaupunginhallituksen jäsenen Leena Mantereen (kd.) mielestä palkatut puheenjohtajat ovat tuoneet punaista lankaa asioiden valmistelun alkumetreille.

- Vaikuttaa siltä, että nykyisellä mallilla on jotain saavutettu. Kokonaan toinen kysymys on, onko puolipäiväisyys näin laajaa myös ensi kaudella. Nykyinen malli ei välttämättä ole kovin pitkäaikainen, sen verran isoja muutoksia tapahtuu.

Maanantaina käyty keskustelu on pohjana, sillä valtuustoryhmien puheenjohtajatoimikunta ryhtyy lokakuussa valmistelemaan kaupungin uutta johtamisjärjestelmää. Muutokset astuisivat voimaan valtuustokauden vaihtuessa kesäkuun alussa.

Järjestelmää on tarpeen uudistaa ainakin sen vuoksi, että sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtymässä uuden hyvinvointiyhtymän hoidettaviksi. Sosiaali- ja terveyslautakunnan palkattu puheenjohtajuus on loppumassa kuten mahdollisesti lautakuntakin.

Palkatut luottamushenkilöt

Yksi päätoiminen ja viisi puolipäiväistä

Tämän vuoden alusta lähtien Lahdella on ollut päätoimisen kaupunginhallituksen puheenjohtajan lisäksi viisi puolipäivätoimista luottamushenkilöä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Juha Rostedtin (kok.) kuukausikorvaus on 5 000 euroa.

Hallituksen jaostojen puheenjohtajille Jarkko Nissiselle (sd.) ja Lasse Koskiselle (ps.) maksetaan 2 500 euroa kuukaudessa.

Myös sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Hannu Himanen (kok.), sivistyslautakunnan puheenjohtaja Sirkku Hildén (sd.) sekä teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) saavat 2 500 euroa kuussa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi