Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Uudenmaankatu saamassa peltipoliisinsa jo tänä vuonna - "Me emme ole miettineet sakkokertymää pätkääkään"

Valvontakameroilla on tarkoitus hillitä Uudenmaankadun liikenteen nopeuksia. Launeenkadun ja Uudenmaankadun risteyksessä meni kolme vuotta sitten peltiä kasaan. Kuva: PEtri Koivisto

Lahden Uudenmaankatu on saamassa liikennevalvontakameransa jo tämän vuoden puolella. Kameratolppien piti aikaisemman aikataulun mukaan ilmestyä ajoradan varsille vasta ensi vuonna. Kamerat sijoitetaan valoristeysten lähelle.

Uudenmaankadun risteyksissä pelti rytisee poliisin mukaan liian usein. Samoin esiintyy ylinopeuksia ja punaisia päin ajamista. Lainvalvojat ja Lahden kaupungin liikennesuunnittelun virkamiehet ovat yhdessä pyrkineet arvioimaan, missä tolppia eniten tarvitaan.

- Me emme ole miettineet sakkokertymää pätkääkään. Sitä miettivät sitten jotkut muut henkilöt budjettipöytiensä ääressä, sanoo apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen Hämeen poliisilaitokselta.

Hänen mukaansa Uudenmaankadulle tulee korkeintaan pari tolppaa. Tienpitäjä eli kaupunki maksaa tolpat, ja poliisi puolestaan kustantaa kamerat. Valvontakameroita on pohdittu myös Lahden Mytäjäisten risteykseen sekä Vesijärvenkadun ja Aleksanterinkadun risteykseen. Niiden osalta ei ole tehty päätöksiä.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi