Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Harrastuksesta vuoden yrittäjäksi 2016 - Järvelän Kino sai tunnustuksen

Maaseututeatterissa suositaan kotimaista. Mielensäpahoittaja on ollut Maija Saarisen aikana Järvelän Kinon katsotuin elokuva. Kuva: Aku Isotalo

Järvelän Kinon toinen yrittäjä, Maija Saarinen on hämillään saamastaan tunnustuksesta. Sisarusten Veli-Matti Saarisen ja Maija Saarisen pitämä elokuvateatteri on valittu Kärkölän vuoden yritykseksi.

- Tämä on meille harrastus. Käymme molemmat päivätöissä, emmekä nosta tästä palkkaa, Saarinen toteaa.

Saarinen ihmettelee valintaa, koska ei koe olevansa samalla viivalla niiden yritysten kanssa, joilla yrittäjä tekee elantonsa.

Digitalisaatio oli järjetön investointi

Saarinen vertaa työtään elokuvateatterilla vapaaehtoistyöhön.

- Monet tekevät vapaaehtoistyötä urheiluseuroissa, me elokuvien parissa.

Saarisilla on yksi palkattu työntekijä yrityksessä. Muuten tuotto käytetään vuonna 1949 rakennetun rakennuksen ylläpitoon ja jatkuvasti kehittyvän teknologian päivittämiseen.

- Mietimme pitkään lähdemmekö mukaan digitalisaatioon vai lopetammeko. Investointi oli järjetön toimintaamme suhteutettuna. Päätimme kuitenkin lähteä siihen ja saimme Elokuvasäätiöltä tukea.

Nykyään Järvelän Kinolla voi nähdä jopa 3D-elokuvia. Suurin osa näytetään silti 2D:nä, sillä yleisö pitää niistä esityksistä selvästi enemmän.

Omasta karkkikojusta teatterin omistajaksi

Järvelän Kino on toiminut vuodesta 1949 alkaen. Saariset tulivat toimintaan mukaan vuonna 2004. Entinen omistajaperhe siirtyi pois teatterin ylläpidosta ja he ottivat yhteyttä Maijaan, joka oli 16-vuotiaana pitänyt omaa karkkikojua elokuvateatterin aulassa.

- Tutustuin silloin omistajaperheeseen. Kun he kysyivät minua jatkamaan yritystä, pyysin veljeni mukaan. Myös äitimme on osallistunut pienellä osuudella.

Viime vuonna Kärkölästä vuoden yrittäjäksi valittiin Kuljetusliike R&K Mattila. Kärkölän yrittäjien paikallisjaosto pyrkii valitsemaan joka vuosi erilaisen yrityksen.

- Pyritään vaihdellen valitsemaan pieniä ja isompia. Tällä kertaa hallituksen yksi kriteeri oli, että pitää olla nainen, puheenjohtaja Heikki Väkiparta.

Aino Vasankari
aino.vasankari@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Päijät-Häme

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen