Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Asukkaat tyytymättömiä ruokaan - Hennalan vastaanottokeskus kartoittaa ruokapalvelun lopettamista

Hennalan vastaanottokeskuksen asukkaat ilmaisivat mieltään ruokalan edessä keskiviikkona. Mukana oli nimilista ruokaan tyytymättömistä asukkaista. Kuva: Mirja Hussain

Hennalan vastaanottokeskus on kartoittanut Maahanmuuttoviraston kanssa, voidaanko turvapaikanhakijoille sallia ruuanlaitto entistä laajemmin. Tällä hetkellä asukkaille tarjotaan ruokaa viisi kertaa päivässä, mikä pienentää heille maksettua vastaanottorahaa, vaikka he tekisivät itse ruokaa.

Asukkaiden tyytymättömyys Hennalan ruokiin kärjistyi tiistaina sen jälkeen, kun asukkaat ja vastaanottokeskuksen johto olivat keskustelleet mahdollisuudesta tehdä itse ruokaa.

Johtaja Mari Eklund-Kiiski kertoo, että keskusteluissa asukkaille todettiin, että ruuanlaiton mahdollisuutta kartoitetaan.

- Muutos ei onnistu nopeasti yhdessä päivässä, koska se vaatisi esimerkiksi muutostöitä keittiötiloihin. Osa asukkaista ei hyväksynyt aikataulua.

Turvapaikanhakija Naderi Muzafar kertoo Etelä-Suomen Sanomille, että osa asukkaista ei ole suostunut syömään ruokapalvelun ruokaa eilisen jälkeen ja on kokoontunut pihalle osoittamaan mieltään. Toimittajan käydessä paikalla keskiviikkona iltapäivällä asukkaita kerääntyi ruokalan edustalle arviolta muutama kymmenen.

- Haluamme valmistaa itse oman kulttuurimme ruokaa, sanoi Hider Shamel.

Ruuan laadusta keskusteltu

Asukkaiden mukaan ruokalassa tarjotaan vanhaa, osin pilaantunutta ruokaa ja sopimus palveluntarjoajan kanssa tulisi päättää.

Sopimukseen ei ole tulossa lähiaikoina muutoksia.

- Henkilökunnan ruokaillessa pilaantunutta ruokaa ei ole ollut. On selvää, että hedelmät voivat mennä huonoksi, Eklund-Kiiski sanoo.

Keskustelua ruuan laadusta on käyty asukkaiden ja henkilökunnan välillä jo jonkin aikaa. Heinäkuussa asukkaat keräsivät ruokaan tyytymättömien nimilistan, jossa on Eklund-Kiisken mukaan 130 nimeä. Vastaanottokeskuksessa asuu 250 asukasta.

Suurimman vastaanottorahan henkeä kohden saavat yksinasuvat ja yksinhuoltajat. Vastaanottokeskuksessa aterioiville maksetaan 92,30 euroa kuukaudessa. Itse ruuan hankkiville raha olisi 314,91 euroa. Summa on tarkoitettu toimeentulon turvaamiseksi välttämättömiin menoihin.

Hennalan vastaanottokeskus on Migrin valmiussuunnitelmassa valmiina vastaanottamaan tarvittaessa uusia asiakkaita, jonka vuoksi myös ruokapalvelun on oltava joustava.

Teemu Leppänen
teemu.leppanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi