Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nastolan terveysaseman kohtalo puhuttaa - "Aiotaanko se korjata ja millaisella aikataululla?"

Terveyskeskuksen kohtalo nousi tänään Nastolassa pidetyn asukastilaisuuden kiihkeimmäksi puheenaiheeksi. Alueen asukkaita huolettivat niin remonttilupausten peruminen kuin palveluiden karsiminen.

- Toimiva terveysasema on tämän alueen sydän. Itselläni on eläkeikään vain viisi vuotta, mutta olen täällä potilaiden puolesta, kertoi lähihoitajana Nastolan terveyskeskuksen vuodeosastolla työskentelevä entinen valtuutettu Sinikka Ruuska.

Entinen valtuutettu Sinikka Ruuska Kuva: Sara Vainio

Keskustelun potkaisi liikkeelle Nastolan aluejohtokunnan jäsen Marja Kaitainen.

Pidetään kiinni siitä, että korjaus toteutuu yhdistymissopimuksen mukaisesti. Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta

- Mikä on Nastolan terveysaseman kohtalo? Aiotaanko se korjata ja millaisella aikataululla?

Nastolan aluejohtokunnan jäsen Marja Kaitaista huoletti terveyskeskuksen kohtalo. Kuva: Sami Kuusivirta

Kysymyksiin oli paikalla vastaamassa Lahden terveyspalvelujen johtaja Kimmo Kuosmanen. Hän totesi lyhyesti, että asiasta tehdään tarveselvitystä. Selkeämmän vastauksen tarjosi kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

- Olen antanut valmisteluun ohjeet, että korjaus toteutetaan. Pidetään siis kiinni siitä, että korjaus toteutuu yhdistymissopimuksen mukaisesti.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta lupasi, että yhdistymissopimuksesta pidetään kiinni, ja terveysasema korjataan. Kuva: Sami Kuusivirta

Hyvinvointijohtaja ei kommentoinut tulevaisuutta

Aiemmin peruspalvelukeskus Aavan järjestämät Nastolan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät sotessa yhteiselle hyvinvointikuntayhtymälle, eivät Lahden hoidettavaksi. Palveluiden tulevaisuudesta ei hyvinvointijohtaja Ulla Sepposen mukaan ole siksi mitään kerrottavaa.

- Kaikki suunnittelu on nyt keskeytynyt. Tällä hetkellä toimintaan ei ole tiedossa mitään muutoksia, eikä suuriin muutoksiin ole valmiutta vielä alkuvuodestakaan.

Nastolaan jäävistä palveluista kaupunginjohtajakaan ei tehnyt lupauksia.

- Nyt selvitämme, millaisia palveluita täällä tarvitaan. 2019 meille tulee kunnista täysin riippumattomat sote-palvelut, eikä Lahti voi yksin päättää, mitä palveluita Nastolaan tulee. Yhtymästä emme voi perääntyä.

"Pidetään pintamme!"

Vastaukset eivät vakuuttaneet Nastolassa aikanaan luottamustehtävissä toiminutta Seppo Korhosta, joka saapui yleisöön Lahdesta.

- Terveyskeskus puhuttaa paljon mielipidepalstoilla ja Facebookissa. Ei minusta tarvita mitään tarveselvitystä, kun tässä yhdistymissopimuksessa lukee jo kaikki palvelut, mitä Nastolassa pitää olla.

23 vuotta Nastolan vuodeosastolla työskennellyt Ruuska torjui puheet palveluiden tarpeen arvioimisesta.

- Jos täällä ei tulevaisuudessa ole vuodeosastoa, jossakin tarvitaan 25 paikkaa lisää, koska meidän paikkamme ovat nyt jatkuvasti täynnä. Kyllä meillä on oikeus tähän omaan terveysasemaan, niinkuin sopimuksessa on luvattu. Pidetään pintamme!

Tilaisuudessa nousivat esille myös päivähoito, koulut ja Nastolaan kaavailtu kierrätyspuisto. Kierrätyspuistosta kunnallistekniikan johtaja Jorma Vaskelainen kertoi, että vaihtoehtoisia alueita puiston sijoittamiselle etsitään vielä kerran.

Sara Vainio
sara.vainio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi