Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointimatkailu houkuttelee turisteja - Päijät-Hämeen yritykset tarjoavat perinnehoitoja, suokävelyä ja jäsenkorjausta

Hartolassa sijaitsevan Linna-hotellin linnan rouva Päivi Koskela esittelee ravintolan tattarinappeja. Hyvinvointimatkailussa huolletaan kehoa ja mieltä esimerkiksi lähiruualla. Kuva: Mirja Hussain

Päijäthämäläiset matkailuyrittäjät suhtautuvat toiveikkaasti alueen mahdollisuuksiin hyvinvointimatkailussa. Visit Finland ylläpitää FinRelax-kasvuohjelmaa, jonka tavoitteena on nostaa Suomi hyvinvointimatkailun Pohjoismaiden kärkimaaksi.

FinRelaxin kilpailussa valittiin 25 suomalaista matkailutuotetta, joita on markkinoitu ulkomaille. Kilpailussa päijäthämäläiset lomakeskus Lehmonkärki Asikkalassa ja perinnehoitoja tekevä Travellamo saivat kunniamaininnan.

Helsingistä päiväreissulle

Lehmonkärjen yrittäjä Marjo Yrjölä kertoo, että matkailijoiden tietoisuus on kasvanut siitä, että Helsingin ulkopuolellakin on elämää.

- Meillä on yhteistyöneuvotteluja helsinkiläisten hotellien kanssa. Monet matkailijat kyselevät hotelleista, että mitä voisi tehdä Helsingin ulkopuolella, jos haluaisi mennä päiväksi tai pariksi, Yrjölä sanoo.

Travellamon yrittäjä ja perinnesaunottaja Maaria Alén kertoo, että varsinkin Venäjältä, Saksasta, Japanista ja Kiinasta on oltu kiinnostuneita perinnehoidoista.

- Näissä maissa on luontaishoitojen perinne jo valmiiksi. Kiinassa saunominen on kasvava trendi.

Päijät-Hämeen merkittävä etu ulkomaisten matkailijoiden silmissä on sijainti. Pääkaupungista on lyhyt matka pelkälle päiväkäynnillekin, ja myös suuret vesistöt houkuttelevat.

Suokävelyä ja kalevalaista jäsenkorjausta

Päijät-Hämeessä FinRelaxia koordinoi Lahti Region. Lahdessa on järjestetty jo akatemia, jossa on laitettu alulle hyvinvointimatkailutuotteita. Ensimmäisessä akatemiassa oli mukana parisenkymmentä yritystä Päijät-Hämeestä.

Hartolalainen Linna-hotelli on yksi näistä. Yrittäjä Päivi Koskela kertoo, että he hyödyntävät lähellä olevaa Tainionvirtaa ja suota. Hotelli tarjoaakin virtaavassa vedessä uintia ja suokävelyä. Myös Itä-Hämeen opiston kansanperinnehoitokoulutuksesta tehdään erilaisia hoitoja ja kalevalaista jäsenkorjausta.

- On hienoa, että Visit Finland on lähtenyt nostamaan myös Järvi-Suomea, kun usein puhutaan vain Helsingistä ja Lapista, sanoo Lehmonkärjen yrittäjä Marjo Yrjölä.

Kilpailun voittajille markkinointia ulkomaalaisten someaktiivien avulla

Kaikki kolme yritystä harkitsevat osallistumista FinRelaxin kilpailuun uudelleen tulevana syksynä. Voittajat julkaistaan Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa keväällä.

Tämän vuoden 25 voittajaa saavat yhteensä yhdeksän paria Saksasta, Ranskasta ja Italiasta testaamaan erilaisia rentouttavia matkailukohteita kymmenen päivän ajaksi kesällä. Parit valittiin satojen hakemusten joukosta, ja varsinkin sosiaalisen median aktiivisuutta painotettiin valinnassa. Joukossa on esimerkiksi suosittuja matkabloggaajia.

Sonja Parkkinen
sonja.parkkinen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi