Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vääksyyn liittyviä tarinoita kerätään verkossa

Sadonkorjuumarkkinat Vääksyssä syksyllä 2015. Kuva: Juha Tanhua

Vääksyyn liittyviä tarinoita kerätään netissä karttasovelluksen avulla heinäkuusta syyskuun lopulle. Tarinankeräyspalveluun pääsee www.vanhavaaksy.fi -sivun kautta tai suoraan osoitteesta https://maptionnaire.com/fi/1515/ .

Palveluun toivotaan kertyvän kaiken ikäisten tarinoita ja muistoja, eri vuosikymmeniin liittyen.

- Tarinat ja muistot voivat liittyä omaan elämään tai paikallishistoriaan. Ne voivat kytkeytyä paikkoihin tai rakennuksiin, palveluihin tai henkilöihin, elämyksiin tai tapahtumiin, Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistyksen tiedotteessa kerrotaan.

Nuorempi polvi voi myös kysellä ja kirjata palveluun omien vanhempiensa tai isovanhempiensa kertomia tarinoita heidän puolestaan, mikäli netin käyttö ei ole heille itselleen tuttua.

Nettiä käyttämättömät voivat myös jakaa tarinoitaan poikkeamalla Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistyksen toimistolla (Kalmarintie 2, 17200 Vääksy) heinä-elokuussa tiistaisin tai lauantaina 9.7., 6.8. ja 13.8. klo 10-14.

Tarinoita kerätään osana Kulttuuriympäristöstä hyvinvointia ja liiketoimintaa -hanketta, jonka tavoitteena on tarinoiden kautta vahvistaa paikallisidentiteettiä ja kehittää liiketoimintamahdollisuuksia Vääksyssä, sekä tietoa välittämällä ja tuottamalla parantaa rakennetun kulttuuriympäristön suunnitelmallista hoitoa.

Hanke toteutetaan vuosina 2016-2017 Päijänne-Leaderin rahoittamana. Hankkeen toteuttavat Helsingin Yliopisto HY+, Lahden Ammattikorkeakoulu ja Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys.

Kerättyjä tarinoita ja niiden käyttömahdollisuuksia tullaan tutkimaan Helsingin Yliopiston toimesta syksystä alkaen. Tarkoituksena on voida jakaa ja hyödyntää tarinoita muun muassa paikallisessa yritys- ja yhdistystoiminnassa, ja tähän liittyen tullaan järjestämään työpajoja.

Timo-Pekka Heima
timo-pekka.heima@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen