Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Fast casual -konsepti sijoittuu pikaruokalan ja perinteisen ruokaravintolan välimaastoon

Lahtelaisille Summer up -festivaalin perustajina tutuiksi tulleet Martin Mustonen ja Oskari Hakala sanovat olevansa kroonisia innostujia. Viimeisin innostuksen aihe on huhtikuun alussa avautuva Hello - American Diner -ravintola. Hampurilaisiin ja finger foodiin perustuva fast casual -konseptiravintola avautuu Vesijärvenkadulle funkkishuoltamon tiloihin.

Lahdessa ajatus ei ole ihan uusi. Viime vuonna Jyrki Sukula muutti tositv-sarjassa Vapaudenkadun Ravintola Capon hampurilaisravintolaksi. Savontiellä toimiva Bus burger on toiminut fast casual -konseptin mukaisesti jo yli kolme vuotta.

- Kaikki kastikkeet tehdään täällä ja liha jauhetaan meille erikseen Maatila-Liha Merosella, ravintolapäällikkö Heidi Koskinen kertoo.

Tiloissa tehty mittava remontti

Tiloissa on tehty mittava remontti. Esimerkiksi keittiö on kokonaan uusi ja tulossa on uudet vessat entiseen pannuhuoneeseen.

- Tämä on suojeltu kohde ja täytyy kiittää kaupungin virkamiehiä, koska hekin selvästi haluavat, että tähän saadaan toimintaa, kiittelee ravintoloitsija Oskari Hakala.

Hollannista tilattuihin, käsintehtyihin kalusteisiin, pintojen uusimiseen ja keittiöön on palanut rahaa reilusti yli satatuhatta euroa. Ravintola tulee työllistämään kahdeksasta kymmeneen henkeä.

- Kesäterassille saatamme tarvita vielä kausiapua, Hakala sanoo.

Lahden ravintola on ensimmäinen uudesta konseptista. Hakala ja Mustonen kertovat, että he ovat silmät auki seuraavaa konseptiravintolan paikkaa varten.

Kaksikko pyöritti ravintola Kaunista Veeraa Lahden satamassa kolme vuotta.

Ravintola-alalla "parempi hampurilainen" -buumi

-Hyvä hampurilainen maistuu aina, sanoo Rasmus Östman, yksi Friends & Brgrs -ravintolakonseptin Pietarsaaressa pari vuotta sitten käynnistäneistä yrittäjistä. Kolmen ravintolan ketjun omistaa kuusi kaverusta. Konseptin neljäs ravintola avataan Ouluun huhtikuussa ja viides Tanskaan Kööpenhaminaan kesäkuussa.

Östmanin mukaan ravintola-alalla on menossa "parempi hampurilainen" -buumi. Fast casual -konseptissa tilaus tehdään tiskillä, ruoka tehdään mahdollisimman hyvin ja mahdollisimman tuoreista raaka-aineista.

Rasmus Östman kertoo, että Yhdysvalloissa hampurilaisbuumi on ollut valloillaan jo pitkään, ja jyllää edelleen sillä rapakon takana samanmoisia konsepteja syntyy koko ajan myös uusia

- Yleinen taloustilanne tukee tämmöistä konseptia, jossa saa hyvää ruokaa vähän halvemmalla kuin tavallisessa ruokaravintolassa.

Fast casual -ajatus on viety Friends & Brgrs -konseptissa askeleen vielä eteenpäin. Nyt johtoajatuksena on fresh casual, joka perustuu mahdollisimman puhtaisiin raaka-aineisiin ja lisäaineettomuuteen. Friends & Brgrs -ketju perustaakin ravintoloidensa oheen myös leipomoita, jotta sämpylät saadaan mahdollisimman läheltä.

Resepti menestyvän hampurilaispaikan pyörittämiseen on Östmanin mukaan seuraava: iso keittiö, paljon työntekijöitä, jotka ovat myös hyviä tyyppejä ja puhtaat raaka-aineet.

- On helppoa tehdä muutama hyvä hampurilainen, mutta tuhansien hyvien hampurilaisten tekeminen on menestyksen salaisuus. Jatkuvasti pitää pyrkiä parempaan lopputulokseen. Koskaan ei ole valmis, Östman sanoo.

[No available link text] 

Uusi konsepti

Ravintolan henki kunnioittaa rakennusta

Hampurilaisravintola Hello - American Diner avautuu lauantaina 2.huhtikuuta.

Sisustus on toteutettu 1950-luvun henkeen. Luvassa on kuvia Lahdesta 50-luvulta. Seinälle tulee esimerkiksi otos Armi Kuuselasta Lahdessa.

Asiakaspaikkoja on 80. Terassi on tarkoitus avata vapuksi. Terassilla asiakaspaikkoja on 100.

Parkkipaikkoja on tarkoitus saada lisää pihan uudelleen järjestelyllä.

Ravintolaan on tulossa uusia vessoja entiseen pannuhuoneeseen. Tiloihin on tehty yli sadantuhannen euron remontti. Esimerkiksi keittiö on uusi.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X