Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Helikopterikin auttoi Päijät-Hämeen maastopalojen sammutuksessa - Orimattilassa paloi 10 hehtaaria

Arkistokuva. Kuva: Vesa Tapiola

Päijät-Hämeessä riehui helatorstaina kolme maastopaloa, joista kahden suurimman sammuttamisessa Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai tärkeää apua Rajavartiolaitoksen helikopterilta.

Suurin palo oli Orimattilan Metsäkulmassa, jossa paloi kymmenen hehtaaria. Lahden Ruuhijärvellä paloi viisi hehtaaria ja Hollolan Miekkiössä puoli hehtaaria.

Kaikki palot olivat hakkuualueilla ja nuoressa taimikossa, eikä ihmisiä tai rakennuksia ollut vaarassa. Yhdenkään palon syttymissyytä ei tiedetä.

Orimattilan Metsäkulman maastopalo alkoi iltapäivällä ja sen sammutus oli loppusuoralla myöhään helatorstai-iltana. Päivystävä palomestari Kari Santero arvioi, että viimeiset palopesäkkeet saadaan sammumaan puoleenyöhön mennessä.

- Jätämme letkustoja levälleen maastoon, koska aamulla joudumme todennäköisesti jatkamaan paikkaussammutusta. Maasto on vaikeakulkuista, eikä teitä ole. Osassa aluetta pystyttiin käyttämään mönkijöitä, Santero kertoo.

Rajavartiolaitoksen helikopteri kävi kahteen otteeseen auttamassa palon sammutusta. Se haki lähijärvestä vesikuormia ja pudotti ne palon kärkeen, mikä hillitsi tulen etenemistä. Myös palon toisella laidalla kulkeva joki rajasi paloa.

- Lähistöllä oli tehty kulotusta, josta tuli saattoi päästä karkuun, mutta varmuutta ei ole. Poliisille on tehty ilmoitus.

Orimattilassa oli päivän aikana 30 palomiestä töissä.

- Näin suuria paloja ei kovin usein ole. Torstai oli erityisen rankka, koska alueella oli samaan aikaan kolme maastopaloa. Jotkut miehet osallistuivat kaikkien sammuttamiseen, Santero kertoi.

Ruuhijärven palo ehdittiin rajata ennen metsää

Lahden Ruuhijärven palosta tuli ilmoitus aamukymmenen aikaan, ja se saatiin rajattua kahdessa tunnissa. Vaikeakulkuisella hakkuualueella ja taimikossa oli paljon kuivaa aluskasvillisuutta, joten palo eteni nopeasti. Se ehdittiin rajata ennen leviämistä lähimetsään.

Myös Ruuhijärvellä sammuttamisessa kävi auttamassa Rajavartiolaitoksen helikopteri.

- Jälkisammutus ja maapohjan kastelu jatkuivat neljään asti iltapäivällä. Kävimme aluetta läpi, mutta mitään syytä palon syttymiselle ei löytynyt, kertoo päivystävä palomestari Pertti Vesaaja.

Hollolan Miekkiön maastopalo alkoi iltapäivällä. Se saatiin sammumaan alle tunnissa, ja palanut alue on puolen hehtaarin kokoinen.

Maastopalo oli nuoressa metsässä, peltoaukiolla ja hakkuualueella, joissa tuli etenee helpoimmin.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi