Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Paikka laitetaan avoimeen hakuun ja etsitään paras" - Asikkalan valtuustopomo kannustaa Pispaa mukaan kisaan

Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuomo Riihilahti (kok.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Tarja Tornio (kesk.) toivovat mahdollisimman laajaa kiinnostusta elokuussa käynnistyvään johtajahakuun. Kuva: Armi Salonen
Aapo Pispan valintaa Asikkalan väliaikaiseksi kunnanjohtajaksi voi pitää luonnollisena. Hän on aiemminkin tuurannut nykyistä kunnanjohtajaa Juri Niemistä esimerkiksi alkuvuoden sairausloman aikana. Talousjohtajan pestiä hoitava Pispa suostui tehtävään, kun häntä siihen pyydettiin, kunnanhallituksen puheenjohtaja Tarja Tornio (kesk.) kertoo.

- Hänellä on kunnanhallituksen mielestä valmis hoitamaan tätä tehtävää.

Kunnan palkkalistan ulkopuolelle ei edes katsottu väliaikaista kuntapomoa pohdittaessa.

- Oli itsestään selvää, että väliaikainen kunnanjohtaja valitaan talon sisältä.

"Paikka laitetaan avoimeen hakuun ja etsitään paras"

Tornio ei liiemmin ota kantaa siihen, millaisin kriteerein Asikkala alkaa uutta vakituista johtajaa etsiä.

- Toukokuun aikana kriteerit lyödään lukkoon. Alustavasti asioista on jo keskusteltu, mutta mitään virallista ei vielä ole kerrottavaksi.

Tornio ei halua kommentoida olisiko Pispalla kompetenssia toimia Asikkalan johdossa myös vuodenvaihteesta eteenpäin.

- Paikka laitetaan avoimeen hakuun ja etsitään paras.

Tornio luottaa siihen, että Asikkalan kunnanjohtajan pesti kiinnostaa. Hän ei kuitenkaan usko suureen hakijaryntäykseen, koska kuntasektori on suurten mullistusten edessä.

- Valtakunnallisesti on ollut havaittavissa, ettei kunnanjohtajan tehtävää koeta hirveän kiinnostavaksi. Tulossa oleva maakuntauudistus vaikuttaa myös kunnanjohtajan tehtäviin. Muutokset kuntajohtamisessa mahdollistavat uudenlaista, kiinnostavaa toimintaa.

Luottoa pätevien hakijoiden saamiseksi löytyy.

- Ei varmasti jäädä tyhjin käsin.

"Toivottavasti Asikkala olisi mahdollisimman monesta houkutteleva työnantaja"

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuomo Riihilahti (kok.) on tyytyväinen, että Asikkalaan löytyi talon sisältä pätevä paikkaaja väistyvälle kunnanjohtajalle.

- Aapo on hoitanut omia tehtäviään hyvin ja jämptisti. Hän on myös tuuraillut silloin tällöin nykyistä kunnanjohtajaa. Valinta on aika luonnollinen. Hänen harteilleen voidaan helposti laskea vastuuta.

Riihilahti peräänkuuluttaa uudelta, näillä näkymin vuoden alussa aloittavalta kunnanjohtajalta nimen omaan johtamistaitoja. Hän haluaa, että kunnanjohtajaksi valitaan paras mahdollinen vaihtoehto avoimen ja perusteellisen prosessin päätteeksi. Riihilahti toivoo, että hakijoita ilmaantuu paljon.

Ei tällaiseen tehtävään voi tulla laput silmät porskuttelemaan rauhakseen. Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuomo Riihilahti (kok.)

- Toivottavasti Asikkala olisi mahdollisimman monesta houkutteleva työnantaja.

Riihilahden mukaan uuden kunnanjohtajan pitää uskoa Asikkalan elinvoimaiseen tulevaisuuteen.

- Jos vain ajattelee, että tämä on kuoleva tuppukylä, niin ei kannata hakea. Uudelta johtajalta vaaditaan muutosjohtajuutta ja paineensietokykyä. Ei tällaiseen tehtävään voi tulla laput silmät porskuttelemaan rauhakseen.

Riihilahti kannustaa Pispaa hakemaan kunnanjohtajan tehtävää

Riihilahti toivoo, että väliaikaiseksi kunnanjohtajaksi valittu Aapo Pispakin hakisi kunnanjohtajan virkaa.

- Hän on nähnyt toimintaa, tuntee toimintaympäristön ja luottamushenkilöt. Toivottavasti hän kokee tämän mahdollisuudeksi ja houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.

- Jos hän sisällä olleena ei haluaisi koskea pitkällä tikullakaan tehtävään, niin eihän se hyvää kuvaa antaisi ulkopuolisille.

Riihilahti ei ole valmis yhdeltä istumalta antamaan kunnanjohtajan pestiä Pispalle.

- En halua, että tulee sellainen kuva, että tämä olisi pedattu Pispalle. Ei missään nimessä. Haemme yhdessä ulkopuolisen konsultin kanssa parasta vaihtoehtoa ja toivomme mahdollisimman paljon hyviä hakijoita.

Riihilahden mukaan Juri Niemisen vakinaistamisen yhteydessä hakemuksia tuli verrattain vähän siksi, koska monet kokivat paikan olleen pedattu Niemiselle.

- Nyt ei saa syntyä samanlaista vaikutelmaa. Käydään avoin ja rehti prosessi, ja valitaan paras. Paikkaa ei ole pedattu kenellekään.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi