Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Edellispäivän roskienpoltosta syttyi maastopalo Orimattilassa - levisi kahden hehtaarin alueelle

Hollolassa ja Lahdessa on tuntunut voimakasta savunhajua perjantai-iltapäivästä lähtien. Haju on peräisin oljista, joita poltetaan Hollolan Tennilässä. Kuva: Patrick Tamminen

Perjantain roskienpoltto toi ikävän yllätyksen Orimattilan Virenojalla lauantaina alkuiltapäivällä, kun tuuli sytytti tulen uudelleen maatilan pihapiirissä. Puuskittainen tuuli levitti tulen tilanomistajan metsään, jossa palo levisi kahden hehtaarin alueelle.

Tuli poltti metsän aluskasvillisuuden. Puusto ei syttynyt palamaan, vaikka liekit kohosivat korkeimmillaan kahteen metriin.

- Puuskittainen tuuli herätti uudelleen vanhan pohjan, vaikka sitä luultiin jo sammuneeksi. Tuli syttyi nopeasti, sillä isäntä oli käynyt pihalla 40 minuuttia aiemmin, eikä silloin näkynyt mitään. Roskia oli poltettu pihapiirissä, mutta tuuli vei metsään eli poispäin rakennuksista, kertoi päivystävä palomestari Harri Paukkunen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Ensimmäisenä paikalle saapunut sammutusyksikkö varmisti, ettei tuli lähtenyt leviämään rakennuksia kohti. Palotilanne oli uhkaava, joten pelastuslaitokselta tuli paikalle kaikkiaan seitsemän sammutusyksikköä ja viisi säiliöautoa.

Maastopalo oli mäkisessä ja vaikeakulkuisessa metsässä, jossa ei ole kulkuyhteyksiä, joten pelastusväki liikkui myös mönkijöillä. Tuli saatiin hallintaan noin tunnin kuluttua hälytyksestä. Ihmisiä, eläimiä tai rakennuksia ei lopulta ollut välittömässä vaarassa.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi