Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tallukkaan ja Hennalaan hyökänneet yhä karkuteillä: "Todisteita ei voi keksiä, niiden on oltava olemassa"

Hotelli Tallukka kärsi joulukuisessa tulipalossa savuvaurioita. Kiinteistö kyettiin kuitenkin ottamaan käyttöön turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksena. Kuva: Mirja Hussain

Poliisi ei ole päässyt eteenpäin Asikkalassa Hotelli Tallukkaan kohdistetun tuhotyön selvittämisessä. Myös Lahden Hennalan vastaanottokeskuksen viimesyksyiset ikkunanrikkojat ovat edelleen tavoittamatta.

Tallukassa syttyi noin kuukausi sitten tulipalo, jota poliisi on epäillyt tahallaan sytytetyksi. Vastaanottokeskuksen perustaminen hotellin tiloihin on kohdannut paikkakunnalla voimakasta vastustusta, ja isku tehtiin hieman ennen keskuksen avaamista.

Teosta epäiltynä kuulusteltiin yhtä henkilöä, jota pidettiin tekijäehdokkaana hänen esittämiensä vihapuheiden perusteella.

– Epäilty pystyi kertomaan tarkasti tekemisensä tapahtuma-aikana, joten hänen osuutensa voitiin sulkea pois, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisilaitokselta.

Keskusrikospoliisi on tutkinut palopaikalta otetut näytteet, mutta mitään ratkaisevaa lisätietoa tutkimus ei tuottanut.

– Tallukan palorikoksen selvittämiseksi tehdään kaikki mahdollinen, mitä on tehtävissä, mutta todisteita ei voi keksiä. Niiden on oltava olemassa. Ja jos ei ole mitään tehtävissä, niin se on umpikuja, luonnehtii Kiiskinen.

Jos tulipalon mahdollisesta sytyttäjästä tai hotellin lähellä sijainneiden puuportaiden purkajasta ei saada uusia johtolankoja, saatetaan tutkinta keskeyttää. Sitä voidaan jatkaa uudelleen, jos uusia todisteita ilmenee.

Tallukan tuhotyön tutkinnan umpikujasta kertoi ensimmäisenä Lahden Radio.

Lahden Hennalan vastaanottokeskukseen iskettiin viime marraskuussa. Turvapaikanhakijoiden käytössä olleisiin tiloihin heitettiin tiiliskiviä, jolloin kolme ikkunaa särkyi. Tiloissa oleskeli kolme henkilöä, jotka selvisivät vammoitta.

Hennalan tapausta tutkitaan törkeänä kotirauhan rikkomisena. Rikos tehtiin marraskuun 15. päivän vastaisena yönä hieman yli vuorokausi Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

Lammilla rikostutkijat ovat yrittäneet ratkaista, kuka yritti sytyttää vastaanottokeskuksen asuinkerrostaloa polttopullon avulla. Pullon heittäjää ei toistaiseksi ole tavoitettu.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi