Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tallukan tuhotyön tutkinta umpikujassa - innostuvatko rikolliset uusiin iskuihin?

Joulukuun 12. päivänä syttynyt tulipalo ei tuhonnut Tallukkaa, mutta sytyttäjä on teillä tietymättömillä. Kuva: Pirjo Kamppila

Hotelli Tallukan joulukuisen tulipalon mahdollista sytyttäjää ei ole tavoitettu. Esitutkintaa uhkaa keskeyttäminen, jos ratkaisevia johtolankoja ei ilmaannu. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen Lahden radio.

Jos tutkinta Asikkalassa seisahtuu tuloksettomana, niin yllyttääkö se rikoksentekijöitä uusiin iskuihin, rikosylikomisario Martti Hirvonen Hämeen poliisilaitokselta?

- Tietysti tehokas kiinnijäämisriski estää rikosten tekemistä. Jos kiinnijäämisriski on heikko, niin se ei sitä tee. Tässä tapauksessa sanoisin, että tutkintaa vielä jatketaan vaikka tällä hetkellä näyttöä ei ole. On teknisiä asioita, jotka voivat vielä tuoda juttuun lisävalaistusta.

Mahdollisen tuhopolton on epäilty liittyvän voimakkaaseen vastustukseen, jota vastaanottokeskuksen perustaminen Tallukkaan on aiheuttanut. Tulipalo syttyi tai sytytettiin ennen kuin ensimmäiset turvapaikanhakijat majoittuivat tiloihin.

Tallukasta läheiselle asuinalueelle johtaneet puuportaat purettiin luvatta niin ikään joulukuussa. Paikalle jätetyn viestin mukaan asialla ovat olleet "huolestuneet asukkaat", joista ketään ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Hämeen poliisilaitoksen rikoskomisario Jari Kiiskinen muistuttaa, että asian merkityksen on oltava jossain suhteessa siihen uhrattuihin ponnisteluihin.

- Kun puhutaan korkeintaan satasen vahingosta, niin kannattaako viranomaisten käyttää asiaan työaikaa tuhansien eurojen edestä?

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi