Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahti saa Metso-rahaa Viuhan suojelualueen perustamiseen

Suojelualue perustetaan Alasenjärven ja Viuhan asuinalueen pohjoispuolelle. Kuva: Anssi Hietamaa

Lahti on saamassa valtiolta 150 000 euron korvauksen Viuhan luonnonsuojelualueen perustamisesta. Ympäristöministeriö myöntää rahat Etelä-Suomen metsien monimuotoisuutta turvaavan Metso-ohjelman kautta.

Kaupunki on suojelemassa sadan hehtaarin metsäalueen Alasenjärven ja Viuhan asuinalueen pohjoispuolelta. Suojelualueen kokonaispinta-ala on 110 hehtaaria, sillä kaupungin kahden maa-alueen välissä on kymmenen hehtaaria yksityisiä maita.

- 60 hehtaaria täyttää Metso-ohjelman kriteerit. Suojelualueen perustaminen tuodaan lautakuntaan kevään aikana, ennakoi luonnonsuojeluvalvoja Asko Riihelä Lahden ympäristöpalveluista.

Ensi vuonna Lahti aikoo suojella sata hehtaaria Kintterön alueen metsää. Suojeltava alue sijaitsee Hollolan rajalla Kintterönsuon ja Likolammen välissä.

Suojelualuetta harkitaan myös Nastolan Uudenkylään Sammalsillan alueelle. Riihelän mukaan suojeltavan alueen pinta-ala voisi olla parikymmentä hehtaaria. Sylvöjärven eteläpäässä sijaitsevalla Sammalsillan alueella kulkee luontopolku, jonka pitkospuut on tarkoitus kunnostaa. Alueelle on luvassa myös lintutorni.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi