Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Huolestuneet asukkaat" purkivat Tallukan mäen portaat - palautetaan, kun vastaanottokeskus tyhjenee

Pirppulan portaat tuhottiin sunnuntaina. Nimettöminä pysyttelevät purkajat kertoivat motiiveistaan. Kuva: Sami Kuusivirta

Tallukan mäen portaiden purkaja "on ilmoittautunut" Asikkalan Vääksyssä. Portaiden juurella olevaan verkkoaitaan on kiinnitetty viesti, jonka mukaan purkajina ovat huolestuneet asukkaat. Aidassa on myös ruotsinkielinen varoituskyltti.

Viestin mukaan "kyse ei ole vandalismista, vaan huoli siitä, että rappusia ei voi vastaanottokeskuksen tulon jälkeen käyttää enää kuin alaspäin".

Viestin jättäjät tulkitsevat, ettei portaita saa kulkea ylöspäin sen jälkeen, kun hotelli Tallukasta tulee vastaanottokeskus. Viestissä pohditaan, "miksi sieltä pitäisi saada tulla lyhintä reittiä tiuhaan asutulle alueelle perheiden pihoille".

Ensimmäiset turvapaikanhakijat ovat tulossa Tallukkaan tällä viikolla. Portaiden purkajiksi ilmoittautuneet asukkaat lupaavat palauttaa portaat välittömästi, kun viimeinenkin asukas vastaanottokeskuksesta on poistunut.

Huolestuneiden kuntalaisten viesti on herättänyt vilkkaan keskustelun Facebookin Vääksy-ryhmässä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Pirppulasta Tallukkaan johtavat portaat purettiin sunnuntaina alkuiltapäivästä jo toistamiseen. Edellisen kerran ne tuhottiin osittain irrottamalla osa astinlaudoista 8. joulukuuta. Portaat olivat pois käytöstä useita päiviä, kunnes edelleen tuntemattomat korjaajat kävivät naulaamassa porraslaudat takaisin paikoilleen.

On/off-portaiden korjaaminen on tällä kertaa vaikeampaa, koska astinlaudat ovat kadonneet. Hämeen poliisi tutkii asiaa varkautena.

Pirppulan kyläyhdistys rakensi portaat talkootyönä 1990-luvun alussa ja on vastannut niiden kunnossapidosta.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi