Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ahtialan palvelukortteli palkittiin jo ennen sen avautumista

Hoivakoti Vallesmanni valmistuu vuodenvaihteessa. Siinä asuvat vanhukset jakavat pihamaan samaan kortteliin valmistuvan päiväkodin lasten kanssa. netti: Uusista tehostetun palveluasumisen yksiköistä ensimmäisenä valmistuu vuodenvaihteessa Mikeva Oy:n hoivakoti Vallesmanninkadulle. Samaan kortteliin tulee myös päiväkoti, ja vanhuksille järjestetään lasten kanssa yhteistä toimintaa. Rakentamisesta vastaa Hoivatilat Oy. Kuva: Elena Liseytseva

Lahden Ahtialassa avautuu tammikuussa palvelukortteli, jossa ovat samassa pihapiirissä musiikkipäiväkoti Onnimanni ja hoivakoti Vallesmanni. Keskiviikkona tämä yhteistyöprojekti palkittiin tämän vuoden tapateoksi.

Tapateko-kunniakirjan myöntää Tapaseura-yhdistys. Tunnustuksen saajat ovat Pilke päiväkodit oy ja Mikeva oy.

Tapaseuran tämän vuoden teemana on ollut Rakkaat ikärikkaat.

- Tieto Mikevan ja Pilke päiväkotien ikäihmisiä ja lapsia arvostavasta hankkeesta ilahdutti meitä kovin, kertoo Tapaseuran puheenjohtaja, kamarineuvos Kaarina Suonperä.

Lapsi saa kummimummoja ja -vaareja

Aiempina vuosina kunniakirjan ovat saaneet muun muassa Uusi Lastensairaala 2017-hanke ja Roska päivässä -liike.

Ahtialassa päiväkotilapset saavat Vallesmannin asukkaista "kummimummoja ja -vaareja" arkeensa. He voivat esimerkiksi lukea satuja yhdessä lasten kanssa tai auttaa pukeutumisessa. Vanhukset puolestaan saavat tekemistä arkipäiviinsä kunkin voinnin ja kunnon mukaan.

Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen ideoi, että mummi- ja vaarikummit voivat halutessaan osallistua myös lasten ulkoilupuuhiin. Mikevan toimitusjohtaja Petri Pitkäranta pohtii, että myös lounashetket voisivat olla yhteisiä puuhia.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi