Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollola ja Hämeenkoski yhdistyvät sopuisissa merkeissä

Yhdistyvien kuntien valtuustot ovat tehneet yhteistyötä koko vuoden ja tahti kiihtyy vain. Kuva: Vesa Tapiola

Hollola ja Hämeenkoski yhdistyvät vuodenvaihteessa sopuisasti. Näin vakuuttavat molempien kuntien valtuutetut, joilta Etelä-Suomen Sanomat asiaa kysyi. Kyselyyn vastasi 14 valtuutettua. Kyselyssä kysyttiin, miten yhdistymisen valmistelu on sujunut, ja mitä ilonaiheita tai pettymyksiä valmisteluissa on tullut esiin. Kaikki vastaajat olivat sitä mieltä, että yhdistymisen valmistelu on sujunut jouhevasti, eikä suurempia pettymyksiäkään ollut ilmennyt. Keskinäinen luottamus ja kuntien samantapainen toimintakulttuuri tulivat esiin useissa vastauksissa.

- Valmistelu on onnistunut ilmeisen hyvin, kun ei ole isompia soraääniä kuulunut mistään . Vasta ensi vuonna kuitenkin nähdään se oikea onnistumisen taso kun asioita aletaan soveltaa käytäntöön, sanoo Hollolan kunnanvaltuutettu Pasi Pälsi (kd).

Hämeenkosken kunnanvaltuutettu Mika Lampola (kok) sanoo, että valmistelu on edennyt ilman kitkaa, vaikka viranhaltijoilla on ollut kova kiire saattaa kaikki asiat valmiiksi ennen vuodenvaihdetta.

- Asioiden käsittelyssä on koko ajan vallinnut molemminpuolinen kunnioitus ja luottamus liitoskuntien välillä. Hämeenkosken päättäjänä voin hyvin sanoa, että Hollola on kohdellut meitä liitostilanteessa asiallisesti, toteaa Hämeenkosken valtuuston puheen johtaja Hannu Heikkilä (kesk).

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi