Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tänään ei tule enempää turvapaikanhakijoita, kaupunginjohtaja vastassa viimeisiä

Kaikki Lahteen tänään saapuvat turvapaikanhakijat ovat nyt Hennalassa. Viidennen bussin matkustajat jonottivat yhdentoista aikoihin päästäkseen sisään Hennalan majoitusrakennukseen. Jokaiselta otettiin ovella tiedot ylös ennen majoitukseen pääsemistä.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt olivat vieraillulla Hennalassa juuri kun viimeiset majoittujat saapuivat. Kaupungin johtajat menivät vastaanottamaan tulijoita.

Myllyvirta ja Rostedt kehuivat sitä kuinka nopeasti SPR organisoi hätämajoituksen Hennalaan. Ihmisten väitteitä siitä, että asiaa olisi tahallaan salailtu, he eivät hyväksy. Myllyvirta kuuli asiasta ensimmäisen kerran keskiviikkona kymmenen jälkeen illalla ja kun tieto eilen iltapäivällä varmistettiin, asia julkistettiin samantien medialle ja valtuutetuille.

-Onhan tämä ollut muutenkin arvattavissa, Rostedt kommentoi.

Rostedt sanoo että kyse on inhimillisistä katastrofeista maailmalla, johon hän toivoo kaikilta kiihkotonta suhtautumista tilanteeseen koska pakolaisia tulee Suomeen, halutaan tai ei. Hän toivoo kaikilta inhimillistä ja rauhallista suhtautumista tilanteeseen.

Juttua täydennetty klo 12.37

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi