Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vuotoja ei saatu tilkittyä - Tiirismaan koulu joutumassa käyttökieltoon

Tiirismaan koulu on valmistunut 1960-luvun alussa. Kuva: Katja Luoma

Iso osa Lahden Tiirismaan koulun tiloista on joutumassa käyttökieltoon. Kaupungin terveysvalvonnan mukaan koulun keittiön, kahden ruokasalin, terveydenhuoltotilojen, kuntosalin, kolmen englanninkielisen koulun luokkatilan sekä hallintokäytävän tilojen käyttö on lopetettava lokakuun lopulla.

Lisäksi A ja B-siipien kaikille luokkatiloille, kahdelle musiikkiluokalle, kahdelle kielistudiolle sekä opettajien työskentelytilalle on järjestettävä korvaavat tilat vuoden loppuun mennessä.

Tiirismaan koululla tehtiin keväällä kuntotarkastus, jossa paljastui riskirakenteita, ilmayhteyksiä maaperään, kosteus- ja mikrobivauriota sekä kohonneita VOC-pitoisuuksia. Kiinteistön omistava Tyttökoulun Talo oy on korjannut puutteita kesän aikana.

Tiiviysmittausten mukaan koulun rakenteissa on korjausten jälkeenkin vuotokohtia. Vuotoja havaittiin jokaisessa merkkiaineanalysaattorilla tutkitussa rakenteessa.

Koulun henkilöstölle tehdyn kyselyn mukaan koululla kärsitään sisäilmaongelmiin viittaavista oireista. 36 vastaajasta 28 kertoi saaneensa koulun alettua oireita.

Johtava terveystarkastaja Tomi Bondarew esittää, että ympäristöterveyden jaosto päättäisi käyttökiellosta keskiviikon kokouksessaan. Käyttökielto on voimassa siihen saakka, kunnes tilat on korjattu riittävän perusteellisesti ja kestävällä tavalla. Kattavan peruskorjauksen suunnittelu on esityksen mukaan käynnistettävä välittömästi.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi