Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pihvejä, pelikoneita ja Sauna-Timon perinnehoitoja - Lahden ydinkeskustaan nousee ainutlaatuinen ravintolakokonaisuus

Pelkkä oluttuoppi ei jaksa viihdyttää kaikkia ravintola-asiakkaita. Uuteen ravintolakokonaisuuteen onkin lisätty huikea määrä oheistoimintoja. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Vapaudenkadulle entisen Gym1:n tiloihin on syksyllä avautumassa monipuolinen ravintolakokonaisuus. Saman sporttiravintolan katon alle on tulossa niin pihviravintola, vuokrasauna kuin lasten synttärijuhlatilakin.

- Tulossa on ihan uudentyyppinen konsepti keskustaan. Meillä on käytettävissä 850 neliötä, joihin tulee arviolta 200 asiakaspaikkaa, kertoo Sporttiravintola Seipään yrittäjä Heikki Savolainen.

Monista eri yrityksistä tunnetun Savolaisen lisäksi ravintolan omistajiin kuuluvat ruoka-ammattilainen Janne Sillgren sekä sauna-Timona tunnettu Timo Kaukonen. Kaukonen tulee toimimaan yrityksen yleismiehenä sekä antaa asiakkaille perinnehoitoja.

Pelejä laidasta laitaan

Sporttiravintolassa sportti näkyy screenien lisäksi isona pelitilana.

- Ihmiset eivät enää halua istua baarissa vain tuijottamassa tuopin pohjaa, vaan lisäksi pitää olla toimintaa. Se voi olla katsomista tai sitä, että pelaillaan itse.

Sporttibaarin lopullinen pelivalikoima on vielä mietinnän alla, mutta esimerkiksi biljardia, ilmakiekkoa, pöytäcurlingia, dartsia ja flipperiä on suunniteltu. Puheissa on väläytelty jopa minigolf-rataa.

Pelihallissa saatetaan pelata myös harrastesarjapelejä, sillä Savolainen on viritellyt yhteistyötä Kortteliliigan kanssa. Monet Kortteliliigan sisäpeleistä saattavat siirtyä aikanaan Seipään tiloihin.

- Olin aikoinaan pyörittämässä Energiahallin toimintaa ja Kortteliliigan toiminta on sitä kautta tuttua. Nyt yritetään miettiä ympäristöä, jossa Kortteliliigan jäsenet viihtyisivät.

Rouheaa pihviruokaa

Urheilun lisäksi keskeinen tekijä uudessa ravintolamaailmassa on ruoka. Ravintola on ainakin aloittamassa pihviravintolana, koska yrittäjien mukaan sellaiselle olisi Lahdessa kysyntää. Tavoitteena ei ole hienostunut fine dining, vaan mieluummin tarjotaan rouheaa evästä.

Savolainen huomauttaa, että koska yrittäjät omistavat ravintolan tilat, myös muutoksia konseptiin on tarvittaessa mahdollista tehdä ketterästi.

- Päivisin tarjolla on lounasta. Lounaalla tavoittelemme monipuolista kattausta salaatteineen. Keskustassa olisi kysyntää kotimaiselle lounasruoalle, Savolainen uskoo.

Sporttiravintolan sunnuntait ollaan osittain pyhittämässä lasten synttärijuhlille.

- Tilasta voi rajata osan kabinetiksi, johon mahtuu 10-12 juhlijaa. Meiltä voisi tilata esimerkiksi kakkutarjoilun ja sitten lapset pääsevät pelaamaan pelejä, Savolainen visioi.

Avataan syksyllä

Kuntosalin muuntaminen ravintolaksi alkaa remontilla lähiaikoina ja sporttiravintola on tarkoitus avata syksyn aikana. Tällä hetkellä ravintolaan haetaan ravintolapäällikköä, pihvikokkeja sekä salin ja baaritiskin ammattilaisia. Alustavan arvion mukaan ravintola tulee työllistämään yrittäjien lisäksi kuusi ihmistä.

Leila Mehto
leila.mehto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi