Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Heinolan veneseurueen pelastaminen oli minuuteista kiinni, nuorilta puuttuivat pelastusliivit

Vesille kannattaa lähteä vasta, kun varusteet ja veneilytaidot ovat kunnossa.

Heinolassa Kollarin selällä kaatuneen veneseurueen pelastaminen onnistui sunnuntaina lähestulkoon viime hetkillä. Noin 20-vuotiaat nuoret olivat joutuneet jo lähelle hypotermiavaihetta, kun heidät nostettiin paikalle tulleiisiin veneisiin.

- Nuorilla tytöillä leuka väpätti jo siihen malliin, kertoo pelastustoimiin osallistunut Heinolan Pursiseuran kommodori Harri Numminen.

Nuorten käyttämä pieni moottorivene kaatui voimakkaassa aallokossa noin klo 16.40. Tuuli puhalsi Kollarin selän suunnalta, jolloin aallonkorkeus kasvaa myös lähempänä rantaa. Seurueella ei ollut pelastusliivejä.

Numminen pitää mahdollisena, että ylikuormitettu vene on joutunut aalltoihin nähden huonoon asentoon ja sen vuoksi kaatunut.

- Tämä on kuitenkin vain minun arvioni.

Harri Numminen lähti poikansa kanssa moottoriveneellä apuun. Toinen lähiseudun asukkaista ehti paikalle soutuveneellä. Viranomaisten ensitietojen mukaan uponneessa veneessä oli kuusi henkilöä, mutta Nummisen mukaan vedestä nostettiin kolme miestä ja kaksi naista. Heistä yksi meni soutuveneeseen ja loput Nummisen moottoriveneeseen.

Pelastustoimet käynnistyivät, kun rannallaolijat kuulivat kirkaisun. Järvellä oli aiemmin nähty vene, jota ei enää näkynytkään. Sen sijaan näkyi veteen joutuneita ihmisiä.

Kommodori Harri Numminen korostaa, että sisävesilläkään ei pidä aliarvioida tuulen voimaa. Kunnolliset veneilytaidot ovat hyvä henkivakuutus.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi