Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Oskarin pihassa yhdistyivät ravintolapäivä ja laatuvaatekirppis

Joonas Laurila ja Hanna Gullichsen myivät parissa tunnissa pöytänsä lähes tyhjäksi ja ihastuivat Oskarin pihan miljööseen. Kuva: Katja Luoma

- Tämähän on suoraan kuin jostain kokkiohjelmasta, kommentoitiin Lahdessa Oskarin pihan jonossa, joka muodostui heti, kun yrittäjä Toni Putula paistoi grillissä ensimmäisiä testipihvejä hampurilaisiin.

Petit St Louis -liikkeen yrittäjät Putula ja Heidi Kivinen olivat kutsuneet lauantain ravintolapäivän tapahtumaan myös second hand -myyjiä, joten kirpputoripöydillä oli tarjolla melkoinen määrä vaatteita, kenkiä ja koruja, vintagea ja hieman uudempaa tuotantoa.

Putula paistoi Petit burger -hampurilaisia, joihin oli keitetty oma ketsuppi ruokakirjailija Hanna Gullichsenin ohjeen mukaan. Gullichsen oli itsekin paikalla.

- Olen jo pitkään ollut tulossa tänne ja nyt aikataulut viimein natsasivat. Arvostan yrittäjäpariskuntia, kuten Heidiä ja Tonia, joiden draivi saa muutkin mukaansa.

Gullichsen myi vaatteita ja kenkiä, joista suuri osa meni ensimmäisen tunnin aikana.

- Vähän tyhjensin kaappeja. Olen järjestänyt fashion-kirppistä Helsingissä neljän vuoden aikana, ja täällä ollaan samassa hengessä.

Osa tuotosta menee lapsikuolemaperheiden vertaistukiyhdistykselle Käpy ry:lle. Yhdistyksen tärkeä työ tuli läheiseksi, kun pieni kustantamo No Tofu Publishing oy kustantaa Kaisu Joupin valokuvateoksen Tyhjä syli. Kustantamo on Gullichsenin ja hänen miehensä, juoksuvalmentaja Joonas Laurilan.

Omia kirjojakin on tulossa loppukesällä.

- Elokuussa on tulossa jauhelihakirja 400 g - parhaat jauhelihareseptit ja sitten Safkaa skideille, johon olen koonnut minun ja poikani lapsuuden rakkaimmat reseptit.

Oskarin pihan tapahtuma sai pariskunnalta kehuja.

- Mieletön, fantastinen ja tosi kaunis paikka, Gullichsen sanoi.

- Enemmän väkeä kuin odotin. Tämä on miljööltään ja kooltaan hallittava paikka. Ei mikään suurhallikirppis, missä en viihtyisi, Laurila lisäsi.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi