Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lasten hoitopäivä on Päijät-Hämeessä pisimmillään jopa näin pitkä

Aatos Loponen, 4, ja Mikael Gorodtsov, 5, rakentavat rataa lastentarhanopettaja Marika Laurilan kanssa Möysän päiväkodissa Lahdessa. Kuva: Vesa Tapiola

Kunnan kokopäivähoidossa olevien lasten hoitopäivä on keskimäärin 8,5 tunnin pituinen Päijät-Hämeessä. ESS kysyi hoitopäivien pituuksia kaikista Päijät-Hämeen kunnista.

Pisimmillään hoitopäivä venyy lähes kaikissa kunnissa 10 tuntiin. Orimattilassa ja Asikkalassa pisin hoitopäivä on 11 tuntia.

Päivähoitolain mukaan kokopäivähoidossa lapsen hoitoaika saa yleensä jatkua yhtäjaksoisesti enintään kymmenen tuntia vuorokaudessa. Perheiden hoidontarpeet halutaan kuitenkin ottaa huomioon.

- Se 10 tuntia pyritään pitämään ohjaavana asiakirjana. Jokaisen vanhemman kanssa keskustellaan, ja mietitään lapsen parasta ja hyvinvointia. Yhdentoista tunnin päivät eivät ole ongelma, ja hoidosta on pystytty sopimaan joustavasti, kertoo Orimattilan varhaiskasvatusjohtaja Merja Hytönen.

Hytösen mukaan pisimmät hoitopäivät tulevat lähinnä niille perheille, joissa käydään pääkaupunkiseudulla töissä. Päiväkotien aukioloa on vuosien mittaan pidennetty.

- Nyt Myllylän päiväkoti on avoinna iltakuuteen ja Lilliputti aukeaa kello 5.45. Kun Peltolan päiväkoti avautuu laajennuksen jälkeen elokuussa, se on avoinna kello 6-18, Hytönen kertoo.

Muina aikoina hoitoa tarvitsevat lapset ohjataan vuoropäiväkotiin.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi