Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Maakunnan raitit ja kadut tutuiksi

Yritämme luoda kanavan, jota pitkin syrjäalueidenkin ääni saadaan kuuluviin, Timo Taulo sanoo. Kuva: Armi Salonen

Etelä-Suomen Sanomien verkkosivuilla on polkaistu käyntiin uusi osio, Kylät ja korttelit. Yhteisösivuston on määrä peilata monipuolisesti maakunnan raitti- ja katutason elämää.

Sisällöntuottajina ovat alueidensa asiantuntijat eli kylien ja korttelien asukkaat. Idean isä, Päijät-Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Timo Taulo kokoaa parhaillaan maakunnan kattavaa kirjeenvaihtajaverkostoa. Haussa on vähintään sata kansalaisjournalistia, jotka kertovat asuinpaikkansa elämänmenosta.

– Meillä tämä liittyy kylien viestinnän kehittämistoimiin. Yritämme luoda kanavan, jota pitkin syrjäalueidenkin ääni saadaan kuuluviin, Taulo sanoo.

Juttujen kautta lukijoilla on mahdollisuus saada tietoa paitsi oman asuinalueensa asioista myös asumisesta ja elämästä maakunnan muissa kolkissa.

Kirjoittajilta ei vaadita mahdottomia.

– Tekstejä on mahdollista editoida toimituksessa. Koulutustakin on tarjolla, Taulo lupaa.

Kirjeenvaihtajien tuotokset käsittelee ESS.fin verkkotuottaja Jari Suominen. Hän toivoo kylistä ja kortteleista monentyyppisiä juttuja ajankohtaisista uutisista kotiseutukuvauksiin ja muisteluihin.

– Kirjoittajat päättävät aiheista. Ihmisläheisyys on meille tärkeää. Tiedotteita emme julkaise. Toivomme juttuja maaseutukylien lisäksi myös kaupungeista, väestöstä suurin osa asuu kuitenkin kaupunkialueilla. Otamme vastaan myös juttuihin liittyviä kuvia ja videoita, Suominen sanoo.

Jos haluat toimia oman alueesi äänitorvena ja/tai tiedottaa tapahtumista, ota yhteyttä Timo Tauloon (taulo@phnet.fi, 040 7010 633) tai Jari Suomiseen (jari.suominen@mediataloesa.fi, 044 7360 652).

Paikallisuutisia julkaistaan pääsääntöisesti verkossa, mutta niitä voidaan toimituksen harkinnan mukaan poimia myös Etelä-Suomen Sanomien printtilehteen.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi